Tiesitkö nämä Australiasta?

Australia on saanut pitkään olla eristyksissä muista maanosista, ja sen luonto on rauhassa voinut kehittyä omanlaisekseen. Kolonialismin aikaan tulleet eurooppalaisten jälkeläiset muodostavat suurimman osan maan väestöstä.

- Pinta-alaltaan 7 692 024 km² suuruinen Australia on oma mantereensa.

- Ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden. Vuodenajat ovat toisin päin Suomen vuodenaikoihin verrattuna.

- Moni ei tiedä, että Iso-Britannian kuningatar on parlamentaarisen monarkian mukaan Australian virallinen hallitsija. Käytännössä maata kuitenkin johtaa pääministeri laajoin toimeenpanovaltuuksin.

- Sydney ja Melbourne ovat miljoonakaupunkeja, mutta Australian pääkaupunki on todellisuudessa Canberra. Asukkaita Canberrassa on noin 350 000.

- Melbourne on varsinkin kulinaristille käymisen arvoinen paikka. Melbournesta löydät parhaimmat kokit ja trendikkäimmät ravintolat.

- Rahayksikkö on Australian dollari.

- Eurooppalaisten jälkeläiset muodostavat yli 90% väestöstä. Kristinusko on valtaväestön uskonto. Toiseksi suurin uskonto on buddhalaisuus, joita on väestöstä noin. 2,1%.

- Australian luonto on saanut rauhassa kehittyä omanlaisekseen, sillä se on niin pitkään ollut eristyksissä muista maanosista. Unescon maailmanperintöluettelossa on 17 kohdetta Australiasta, joista 11 on luontokohteita. Vastapainoksi Australiassa on moderneja miljoonakaupunkeja.

- Australialla on maailman suurimmat tunnetut uraanivarannot, ja se on merkittävä uraanin tuottaja. Maalla on rikas, länsimainen sekatalous.

Lähteet: http://www.aktiv-resor.fi/maailman_ympari/tyynimeri/australia.php, http://fi.wikipedia.org/wiki/Australia

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat