Tiesitkö? Nakkeja ei saa oikeasti keittää – oikea valmistustapa ja niksit!

Tiedätkö sinä, miten nakeista saa valmistettua täydellisen meheviä? Nappaa vinkit alta.

Nakeista ja perunasalaatista on muodostunut vuosien saatossa suomalaisille juhlapäivien herkkutraditio. Nakkeja nautiskellaan niin uutenavuotena, vappuna kuin juhannuksenakin. Miten näistä lihaisista klassikkoherkuista saa sitten valmistettua mahdollisimman täydellisiä kotioloissa? Nappaa vinkit:

1. Valitse makuusi sopivat nakit

Kiinnitä aivan ensimmäiseksi huomiota ostettavien nakkien lihapitoisuuteen. Lihapitoisuus voi vaihdella 10 prosentista 95 prosenttiin – valitse nakit oman makusi mukaan.

2. Lisää liemeen sopivia mausteita

Jos haluat nakkeihin hieman uutta potkua, lisää liemeen erilaisia mausteita. Mausteiksi sopivat vaikkapa erilaiset fondit, sipuli, chili sekä yrtit.

3. Pistele haarukalla reikiä nakkeihin

Liemen maku tarttuu paremmin nakkeihin, jos pistelet niihin pieniä reikiä ennen lämmittämistä.

4. Nakkeja ei saa keittää

Monissa nakkipaketeissa huomautetaan, ettei nakkeja kannata keittää. Nakit nimittäin halkeilevat kiehuvassa vedessä. Kun kuumennat nakkeja, lisää ne kylmään veteen. Kun vesi alkaa kiehua, nosta kattila pois liedeltä. Nakit ovat tarpeeksi lämpimiä, kun ne nousevat pintaan.

5. Vältä nakkien halkeilu

Jos unohdat nakit kiehumaan liian pitkäksi aikaa liedelle, voit vielä pelastaa tilanteen: Kaada kiehuvan veden joukkoon äkkiä kylmää vettä, niin nakit eivät halkeile.

6. Nauti nakit lisukkeiden kera

Nauti nakit herkullisten lisukkeiden kera. Vappuna maistuu tietysti itse tehty tai ostettu perunasalaatti.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat