Kari Aihinen muistuttaa yleisimmästä virheestä uudenvuoden nakkien keitossa – "Voi möhliä oikein kunnolla"

nakki, nakit, nakei
Täydelliset nakit napsahtavat, mutta eivät halkeile. Shutterstock

Niinkin simppeli puuha kuin nakkien keitto voi mennä helposti pieleen.

Onko uudenvuoden juhlia ilman nakkeja ja perunasalaattia? Monen mielestä ei ja helppo ruokapari onkin vakiinnuttanut itsensä vuoden vaihteen juhlahumussa.

Nakkien valmistaminen saattaa vaikuttaa hyvin suoraviivaiselta rastilta, mutta siinäkin on omat kommervenkkinsä.

– Vaikka valmistustapa on hyvin yksinkertainen, voi siinä myös möhliä oikein kunnolla, todetaan HKScanin tiedotteessa.

Huippukokki Kari "Kape" Aihinen paljastaa, mikä on yleisin virhe nakkien valmistamisessa ja miten hommasta selviää kunnialla.

"Yleisin virhe on se.."

Perusohje nakkien keittämiseen on hyvin suoraviivainen: kiehauta kattilassa reilusti vettä ja siirrä kattila kiehautuksen jälkeen syrjään liedeltä. Upota nakit veteen noin viideksi minuutiksi, kaada kattilasta vesi pois ja anna kuuman kattilan höyryjen vielä kuivattaa nakkien pinta.

Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa.

– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, varoittaa keittiömestari  Kari Aihinen tiedotteessa.

Keittämisen lisäksi nakit voi valmistaa myös esimerkiksi uunissa, mutta ei sielläkään liian kuumassa tai liian kauaa, 150 astetta riittää. Jos pitää enemmän rapeammista nakeista, ne voi ennen uuniin laittoa pilkkoa pienemmiksi paloiksi.

Nappaa videolta vinkki maukkaaseen nakkipastaan:

Lähde: HKScan

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja