Niinkin simppeli puuha kuin nakkien keitto voi mennä helposti pieleen.
Onko uudenvuoden juhlia ilman nakkeja ja perunasalaattia? Monen mielestä ei ja helppo ruokapari onkin vakiinnuttanut itsensä vuoden vaihteen juhlahumussa.
Nakkien valmistaminen saattaa vaikuttaa hyvin suoraviivaiselta rastilta, mutta siinäkin on omat kommervenkkinsä.
– Vaikka valmistustapa on hyvin yksinkertainen, voi siinä myös möhliä oikein kunnolla, todetaan HKScanin tiedotteessa.
Huippukokki Kari "Kape" Aihinen paljastaa, mikä on yleisin virhe nakkien valmistamisessa ja miten hommasta selviää kunnialla.
Lue myös: Miksi uutenavuotena syödään perunasalaattia ja nakkeja?
"Yleisin virhe on se.."
Perusohje nakkien keittämiseen on hyvin suoraviivainen: kiehauta kattilassa reilusti vettä ja siirrä kattila kiehautuksen jälkeen syrjään liedeltä. Upota nakit veteen noin viideksi minuutiksi, kaada kattilasta vesi pois ja anna kuuman kattilan höyryjen vielä kuivattaa nakkien pinta.
Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa.

