Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä jätä tärkeää työvaihetta väliin: Tee nakeille aina näin ennen keittämistä

Nakit kuuluvat vappuun.
Nakit kuuluvat vappuun.
Julkaistu 30.04.2017 12:31

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Kuoreton nakki on arjen kestosuosikki, mutta juhlapäivinä suomalaiset herkuttelevat kuorellisilla nakeilla. Näillä vinkeillä valmistat napakasti napsahtavat vappunakit!

Nakit maistuvat suomalaisille ympäri vuoden. Määrällisesti eniten syödään kuorettomia nakkeja, joiden osuus kattaa 70 prosenttia nakkimarkkinoiden kokonaismyynnistä. Atrialta kerrotaan, että kuorettomat nakit ovat etenkin lapsiperheiden suosiossa.

HK:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo kuorellisten nakkien myyntipiikkien osuvan juhlapäiviin, kuten vappuun ja uuden vuoden juhliin.

– Kuorettomat nakit ovat tasaisemmin siellä arjessa ja useammin ostettava tuote. Juhlapäivinä herkutellaan aidolla kuorellisella nakilla.

Alkukevään kylmyys on viivästyttänyt grillikauden aloitusta. Koleasta säästä huolimatta nakit maistuvat monelle tänäkin vappuna.

Liota nakkipakettia lämpimässä vedessä ennen keittämistä

Mikäli kuorellisista nakeista haluaa saada oikein napsahtavia, Järvinen vinkkaa liottamaan nakkeja paketteineen päivineen lämpimässä vedessä ennen keittämistä. Tällä tavalla nakit kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin ja lopputuloksesta tulee napakan napsahtava.

Myös höyrykattilassa kypsentämällä nakeista tulee napakoita. Jos kotoa ei löydy höyrykattilaa, nakit voi kypsentää myös siivilässä vesihöyryssä.

Keitettässä nakit saattavat joskus halkeilla, mutta tähänkin ongelmaan Järvisellä on ratkaisu. Kun nakit lisätään suoraan kiehuvaan veteen, kattila kannattaa ottaa heti pois liedeltä. Näin nakit saavat kypsyä hitaasti ja rauhallisesti, eivätkä ne halkea.

Jos nakit kuitenkin jäävät vahingossa liedelle ja alkavat halkeilla, Snellmanin markkinointi- ja viestintäjohtaja neuvoo kaatamaan kattilaan lasillisen kylmää vettä, jotta kaikki nakit eivät ehdi haljeta.

Tommi Fors

Kuorettomat nakit Fors suosittelee kypsentämään paistinpannulla. Grillaaminen puolestaan korostaa erityisesti kuorellisten nakkien makua.

Nakkeja irrottaessa ei myöskään kannata hosua.

– Älä irrota nakkeja toisistaan repimällä, leikkaa ne sen sijaan. Kuoreen tulee helposti ikäviä jälkiä, jos nakkeja irrottaa toisistaan liian voimallisesti, Fors muistuttaa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Teetkö sinäkin näin? Yleinen valmistustapa pilaa keitetyt nakitKari Aihinen muistuttaa yleisimmästä virheestä uudenvuoden nakkien keitossa – "Voi möhliä oikein kunnolla"Aiotko keittää nakkeja? Otapa askel taaksepäin, ja varmista yksi asiaÄlä mokaa! HK:lta muistutetaan, mitä nakeille ei missään nimessä kannata tehdä: "Siinäkin voi epäonnistua ihan kunnolla"Kuinka kauan avattu nakkipaketti säilyy jääkaapissa? Suomalainen nakkiasiantuntija paljastaa nyrkkisäännön10 sekunnin nakkikikka, joka kannattaa opetella – hyvästi räjähtelevät nakit!
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos