Kuoreton nakki on arjen kestosuosikki, mutta juhlapäivinä suomalaiset herkuttelevat kuorellisilla nakeilla. Näillä vinkeillä valmistat napakasti napsahtavat vappunakit!
Nakit maistuvat suomalaisille ympäri vuoden. Määrällisesti eniten syödään kuorettomia nakkeja, joiden osuus kattaa 70 prosenttia nakkimarkkinoiden kokonaismyynnistä. Atrialta kerrotaan, että kuorettomat nakit ovat etenkin lapsiperheiden suosiossa.
HK:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo kuorellisten nakkien myyntipiikkien osuvan juhlapäiviin, kuten vappuun ja uuden vuoden juhliin.
– Kuorettomat nakit ovat tasaisemmin siellä arjessa ja useammin ostettava tuote. Juhlapäivinä herkutellaan aidolla kuorellisella nakilla.
Alkukevään kylmyys on viivästyttänyt grillikauden aloitusta. Koleasta säästä huolimatta nakit maistuvat monelle tänäkin vappuna.
Liota nakkipakettia lämpimässä vedessä ennen keittämistä
Mikäli kuorellisista nakeista haluaa saada oikein napsahtavia, Järvinen vinkkaa liottamaan nakkeja paketteineen päivineen lämpimässä vedessä ennen keittämistä. Tällä tavalla nakit kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin ja lopputuloksesta tulee napakan napsahtava.
Myös höyrykattilassa kypsentämällä nakeista tulee napakoita. Jos kotoa ei löydy höyrykattilaa, nakit voi kypsentää myös siivilässä vesihöyryssä.
Keitettässä nakit saattavat joskus halkeilla, mutta tähänkin ongelmaan Järvisellä on ratkaisu. Kun nakit lisätään suoraan kiehuvaan veteen, kattila kannattaa ottaa heti pois liedeltä. Näin nakit saavat kypsyä hitaasti ja rauhallisesti, eivätkä ne halkea.
Jos nakit kuitenkin jäävät vahingossa liedelle ja alkavat halkeilla, Snellmanin markkinointi- ja viestintäjohtaja neuvoo kaatamaan kattilaan lasillisen kylmää vettä, jotta kaikki nakit eivät ehdi haljeta.
