Mainos

Älä jätä tärkeää työvaihetta väliin: Tee nakeille aina näin ennen keittämistä

Kuoreton nakki on arjen kestosuosikki, mutta juhlapäivinä suomalaiset herkuttelevat kuorellisilla nakeilla. Näillä vinkeillä valmistat napakasti napsahtavat vappunakit!

Nakit maistuvat suomalaisille ympäri vuoden. Määrällisesti eniten syödään kuorettomia nakkeja, joiden osuus kattaa 70 prosenttia nakkimarkkinoiden kokonaismyynnistä. Atrialta kerrotaan, että kuorettomat nakit ovat etenkin lapsiperheiden suosiossa.

HK:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo kuorellisten nakkien myyntipiikkien osuvan juhlapäiviin, kuten vappuun ja uuden vuoden juhliin.

– Kuorettomat nakit ovat tasaisemmin siellä arjessa ja useammin ostettava tuote. Juhlapäivinä herkutellaan aidolla kuorellisella nakilla.

Alkukevään kylmyys on viivästyttänyt grillikauden aloitusta. Koleasta säästä huolimatta nakit maistuvat monelle tänäkin vappuna.

Liota nakkipakettia lämpimässä vedessä ennen keittämistä

Mikäli kuorellisista nakeista haluaa saada oikein napsahtavia, Järvinen vinkkaa liottamaan nakkeja paketteineen päivineen lämpimässä vedessä ennen keittämistä. Tällä tavalla nakit kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin ja lopputuloksesta tulee napakan napsahtava.

Myös höyrykattilassa kypsentämällä nakeista tulee napakoita. Jos kotoa ei löydy höyrykattilaa, nakit voi kypsentää myös siivilässä vesihöyryssä.

Keitettässä nakit saattavat joskus halkeilla, mutta tähänkin ongelmaan Järvisellä on ratkaisu. Kun nakit lisätään suoraan kiehuvaan veteen, kattila kannattaa ottaa heti pois liedeltä. Näin nakit saavat kypsyä hitaasti ja rauhallisesti, eivätkä ne halkea.

Jos nakit kuitenkin jäävät vahingossa liedelle ja alkavat halkeilla, Snellmanin markkinointi- ja viestintäjohtaja Tommi Fors neuvoo kaatamaan kattilaan lasillisen kylmää vettä, jotta kaikki nakit eivät ehdi haljeta.

Kuorettomat nakit Fors suosittelee kypsentämään paistinpannulla. Grillaaminen puolestaan korostaa erityisesti kuorellisten nakkien makua.

Nakkeja irrottaessa ei myöskään kannata hosua.

– Älä irrota nakkeja toisistaan repimällä, leikkaa ne sen sijaan. Kuoreen tulee helposti ikäviä jälkiä, jos nakkeja irrottaa toisistaan liian voimallisesti, Fors muistuttaa.

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja