Tiesitkö: Näitä lahjoja ylioppilas ja valmistunut oikeasti tarvitsee!

Ensimmäiseen kotiinsa muuttavalle on turha ostaa vaikkapa valkolakilla koristettua kakkulapiota tai muita turhakkeita – tällä lahjalistalla et voi osua väärään!

Ylioppilas tai ammattiinsa valmistunut saa juhlapäivänsä aikana jos jonkinmoisia lahjoja, mutta osa niistä jää täysin käyttämättä. Syy on selvä – hän ei tiedä, mitä tekisi usealla toisiinsa sopimattomalla kuohuviinilasilla tai kahvikupilla.

Opintonsa päättänyt on muuttamassa ensimmäistä kertaa omaan kotiin, mikä tulee kalliiksi – kaikki on hankittava uutena siivousvälineistä kuiva-aineisiin ja kattiloista kahvinkeittimiin. Tämä kannattaa pitää mielessä lahjaostoksilla.

Parhaan lahjalistan saat, kun kysyt sankarin toiveita

On sanomattakin selvää, että lahjaa ostettaessa kannattaa tiedustella sankarin toiveita joko häneltä itseltään tai perheenjäseniltä. Näin saat selville, mitä hän oikeasti tarvitsee, etkä tule hankkineeksi turhuuksia.

Kahvinkeitin ja muut kodinkoneet

Esimerkiksi kahvinkeitin, leivänpaahdin, espressokone ja digiboksi ovat lähes kaikkien lapsuudenkodistaan pois muuttavien hankintalistalla.

Laadukkaat kattilat ja paistinpannut

Myös kattiloita ja paistinpannuja tarvitsee jokainen – vaikka ei edes harrastaisi kokkausta, on nyt hyvä hetki opetella yksinkertaisien arkiruokien ohjeet. Myös kokkikirja, josta löytyy runsaasti hyviä ja edullisia perusohjeita on opiskelijalle tarpeen.

Astiasarjat

Älä osta vain muutamaa Arabian lautasta tai Pentikin lasia. Jos et tiedä, mikä astiasarja lahjan saajaa miellyttää hanki muutaman kalliimman hankinnan sijaan kokonainen astiasarja, mutta edullisempana vaihtoehtona, tai sopikaa useamman vieraan kanssa hankkivanne samaa.

Hyvä idea on myös hankkia lahjakortti kodin tarvikkeita myyvään liikkeeseen.

Lakanat ja muut petivaatteet

Petivaatteita tarvitsevat kaikki useammat, mutta niiden hankkiminen ei ole kovin edullista. Esimerkiksi tyynyliinat tai kokonainen lakanasetti tulevat taatusti tarpeeseen.

Jos et tiedä mitä hankkia, anna rahaa tai lahjakortti valitsemaasi liikkeeseen

Jos sinulla ei ole aavistustakaan mitä ostaisit, älä osta mitään – anna sen sijaan lahjakortti valitsemaasi liikkeeseen tai käteistä rahaa. Näin päivänsankari saa itse hankkia, mitä haluaa.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja