Tiesitkö näitä Instagramin salaisia ominaisuuksia? Näin teet kuvien muokkaamisesta entistä helpompaa

Instagramiin on piilotettu monta hyvää ominaisuutta, jotka tekevät kuvien muokkaamisesta entistä helpompaa ja miellyttävämpää.

Toiset valitsevat suodattimen ja lyövät kuvan Instagramiin sellaisenaan, toiset panostavat kuvanmuokkaukseen kovasti ja käyttävät paljon aikaa täydellisen luomuksen aikaansaamiseksi. Kuuluipa sitten kumpaan kastiin tahansa, nämä seitsemän vinkkiä auttavat ottamaan kaiken irti suositun sosiaalisen median palvelun muokkausosiosta.

1. Vertaa filtteriä alkuperäiseen kuvaan

Oliko se suodatin sittenkään parempi kuin alkuperäinen kuva? Eroa voi tarkastella sovelluksessa painamalla sormella ruutua muokkausvaiheessa. Valitse filtteri tai tee muokkaus, jonka jälkeen voit tarkastella alkuperäistä versiota painamalla sormella ruutua kuvan kohdalta. Päästäessäsi irti pääset takaisin muokattuun versioon.

2. Vähennä suodatinta

Tuntuuko filtteri kovin voimakkaalta? Tähänkin Instagramilla on ratkaisu! Valitse mieleisesi filtteri painamalla kerran ja paina tämän jälkeen filtteriä uudelleen: pääset vähentämään sen vaikutusta liukusäätimen avulla.

3. Järjestä filtterit

Instagramissa on kymmeniä filttereitä, joista kaikkia ei tule välttämättä koskaan käytettyä. Jos ylimääräiset suodattimet häiritsevät tai omaa lempifiltteriä joutuu joka kerta etsimään liikaa, voi suodattimien järjestystä muuttaa ja vähän käytetyt piilottaa.

Mene filtterijonon päähän ja valitse Hallinnoi. Vetämällä ja pudottamalla voit muokata järjestystä, ja oikeasta rivistä painamalla valita sinulle näkyvät filtterit. Hallinnoi-osiosta voi myös löytyä uusia filttereitä, joiden olemassaolosta et edes tiennyt! Selaa suodatin-lista loppuun asti.

4. Lisää filttereitä yhteen kuvaan kerrallaan

Jos haluaa lisätä Instagramiin monen kuvan albumin, tulee automaattisesti yleensä kaikkiin kuviin sama valittu muokkaus tai suodatin. Jokaisen kuvan voi kuitenkin myös editoida yksi kerrallaan. Tämä onnistuu muokkausvaiheessa painamalla jokaista kuvaa erikseen ja lisäämällä halutun muokkauksen tai filtterin vain siihen kuvaan.

5. Tee hienosäätöjä

Täydellinen filtteri, mutta kuva on silti ehkä hiukan liian tumma? Instagramissa voi myös tehdä itse paljon pieniä ja suuria muutoksia suodattimen lisäämisen jälkeen. Paina Instagramin alakulmassa lukevan suodatin-tekstin vieressä olevaa muokkaa-kohtaa. Täältä löytyvät niin kirkkauden, kontrastin, kylläisyyden kuin värienkin säädöt ja paljon paljon muuta.

Jokaista muokkaustyökalua voi lisätä haluamansa määrän liukusäätimen avulla samaan tapaan kuin filtterin vaikutusta vähentäessä. Helppo tapa lisätä yksi aste kerrallaan, on napauttaa kevyesti liukusäätimen keskiympyrän joko vasemmalta tai oikealta puolelta.

6. Pysy kartalla muokkauksistasi

Jos käytetyt muokkaustyökalut meinaavat päästä unohtumaan, voit tarkastaa asian helposti. Instagram nimittäin laittaa jokaisen käytetyn työkalun alle pienen harmaan pisteen.

7. Älä unohda valaistusta

Suodattimien ja muokkaustyökalujen lisäksi Instgramilla on yksi lisätyökalu, josta on suurta apua varsinkin liian pimeiden kuvien kohdalla. Se sijaitsee muokkausnäkymän yläkulmassa. Kuvakkeena on pieni aurinko, josta pääsee muokkaamaan kuvan luksia eli valaistusvoimakkuutta. Sen avulla voi korjata kuvan liian tummia tai vaaleita kohtia tasaisemmiksi.

Lähde: Cnet

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja