Tiesitkö? Näin ihmisen virtsaa voi käyttää hyödyksi

Miltä kuulostaisi hampaiden valkaisu tai ihottuman parantaminen – virtsan avulla? Ihmisen virtsan hyötykäytön tunsivat jo muinaiset kansat. Lue, mihin kaikkeen virtsaa voisi käyttää.

1. Immuniteetin vahvistus

Jotkut juovat omaa aamuvirtsaansa säännöllisesti vahvistaakseen immuunijärjestelmäänsä. He uskovat, että keholle jo tuttujen aineiden nauttiminen muistuttaa immuunijärjestelmää valmistautumaan niihin paremmin seuraavalla kerralla ja näin vahvistumaan. On sanottu, että virtsaterapialla olisi samanlainen vaikutus kuin rokotteilla, ja että sen vaikutukset voivat kestää vuosikymmeniä. Vaikka jotkut kokevat ajatuksen oman virtsan juomisesta epämiellyttäväksi, toivottavat toiset taas luontaisen parannuksen sairauksiin tervetulleeksi.

Sanotaan, että virtsaterapialla voi parantaa lukuisia vaivoja ja sairauksia, kuten niveltulehduksia, syöpää, hepatiittia, MS-tautia, ekseemaa, proriasista, diabetesta, herpestä ja munuaisten toimintahäiriöitä. Virtsaa käytettiin lääkkeenä jo muinaisessa Egyptissä, Kiinassa sekä hindujen ja atsteekkien kulttuureissa.

2. Värjäys ja pesu

Virtsaa on käytetty vaatteiden värjäykseen, yleiseen pesuun sekä hampaiden valkaisuun jo iät ja ajat. Aineen valkaiseva vaikutus perustuu sen sisältämään ammoniakkiin ja sen reagointiin hapen kanssa.

Kun pesulat käyttivät virtsaa valkaisuun, virtsan täytyi seisoa viikkoja sammioissa, jotta tarvittavat ammoniakkitasot kehittyivät. Tämä saattoi jättää epämiellyttäviä tuoksuja jälkeensä. Antiikin Roomassa virtsaa verotettiin, koska ihmiset pitivät sitä niin arvokkaana. Virtsaa kerättiin useista yleisistä pisteistä myyntiin pesuloihin.

3. Ihonhoito

Virtsan ulkoinen käyttö osana ihonhoitoa on paljon yleisempää kuin sen sisäinen nauttiminen. Virtsaa voidaan käyttää haavojen desinfiointiaineena tai vaikkapa ihottumiin ja rakkuloihin useita kertoja päivässä, jolloin ne paranevat paljon nopeammin. Jotkut sanovat pehmentävänsä virtsalla kuivaa ihoa tai lievittääkseen ekseemaa, toiset liottavat väsyneitä ja kuivia jalkojaan virtsassa jopa päivittäin.

Ulkoisessa käytössä voi virtsa olla uutta tai vanhaa. Itseasiassa vanhempi virtsa sisältää enemmän ammoniakkia, ja se on tehokkaampaa ihosairauksia ja ihottumia vastaan. Jotta virtsasta voi tehdä vanhaa, sitä pitäisi säilyttää tummassa pullossa, tiukasti suljettuna ja auringolta piilotettuna ainakin 3-4 päivää. Pieni määrä liuosta laitetaan suoraan ongelmaiholle tai sekoitetaan suoraan ihovoiteisiin tai rasvoihin.

4. Lannoite

Monet puutarhurit ja viljelijät ovat yhtä mieltä siitä, että virtsa on äärettömän tehokas tapa lannoittaa maata. Pieni määrä virtsaa tulisi laimentaa suurempaan määrään vettä, jolloin liuoksen happopitoisuus laskee. Monet tiedemiehet ja alan ammattilaiset jopa uskovat virtsan olevan paljon parempi ja tehokkaampi lannoite kuin kaupalliset lannoitteet tai kompostit. Lisäksi se on täysin ilmaista.

Kuvat: Colourbox.com

Lähteet: voices.yahoo.com, health.amuchbetterway.com, wisegeek.com,

Lue myös:

    Uusimmat