Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Näin helposti saat mausteet maistumaan vahvemmin

Shutterstock
Julkaistu 04.04.2013 07:40(Päivitetty 04.04.2013 15:20)

Ruoasta saa maukkaampaa mausteiden avulla, mutta tiesitkö, että mausteidenkin voimaa voi parantaa?

Erityisesti aasialaisessa keittiössä on käytetty jo vuosisatoja yhtä niksiä mausteiden maun tehostamiseen: kokonaiset pippurit, kanelit, kuminat ja muut kannattaa paahtaa kevyesti pannulla ennen niiden jauhamista, jotta niiden aromit vapautuvat.

Jos siis haluat mausteista mahdollisimman paljon irti, osta ne kokonaisina valmiiden jauheiden sijaan. Paahda tämän jälkeen mausteita kevyesti pannulla välillä sekoittaen. Älä polta mausteita, vaan lopeta paahtaminen heti, kun mausteet alkavat saada hieman väriä. Älä myöskään käytä pinnoitettuja pannuja, kuten teflonia, sillä pannusta voi irrota epämiellyttäviä makuja korkeissa lämpötiloissa. Kun mausteet ovat saaneet hieman väriä, sammuta levy ja anna niiden olla vielä pannulla hetki jälkilämmössä. Anna mausteiden jäähtyä ja jauha ne sitten esimerkiksi morttelissa.

Jos käytät useampia mausteita, kannattaa ne paahtaa ainakin aluksi erikseen, sillä eri mausteet tarvitsevat eri pituisen paahtoajan. Esimerkiksi kanelitangon paahtamisessa kestää kauemmin kuin valkopippurin tai korianterin.

Lähde: Culinate

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Maustemoka, johon jokainen meistä on joskus sortunut – merkittävä vaikutus makuun ja ulkonäköön!Tuliko ruoasta liian suolaista? Näin voit vielä pelastaa tilanteenGrillattavien lihojen maustamisen ABC: "Voi heittäytyä aika villiksi"Kurkista maustekaappiisi – et kai vain ole sortunut virheeseen, joka pilaa ruokasi? Valkosipulista entistäkin parempaa – kokeile yksinkertaisia niksejä!10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • 18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • 16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä

  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!