Tiesitkö? Liian vähäinen nukkuminen pilaa parisuhteesi

Liian vähäinen uni tekee hallaa parisuhteelle.

Unen laatu vaikuttaa paitsi omaan olotilaasi, myös parisuhteesi laatuun. Berkeleyn yliopiston selvityksen mukaan unenpuute saattaa saada kumppanin tuntemaan, ettei häntä arvosteta.

– Huonolaatuinen uni voi tehdä meistä itsekkäämpiä. Priorisoimme omat tarpeemme kumppanimme tarpeiden edelleen, kertoo selvitystä johtanut yliopiston psykologi Amie Gordon.

Gordonin selvitykseen osallistui yli 60 pariskuntaa. Parit esimeriksi pitivät päiväkirjaa nukkumistottumuksistaan.

Jos kumppani on väsynyt, hän ei välttämättä jaksa osoittaa kiitollisuuttaan; tämä puolestaan saa suhteen toisen osapuolen tuntemaan, että häntä pidetään itsestäänselvyytenä, kertoo eurekalert-sivusto.

Pariskuntien erilaiset unitottumukset saattavat tehdä yöajasta taistelua: kun yksi haluaisi nukkua, toinen istuu tietokoneella tai kuorsaa antaumuksella. Huonosti nukuttu yö kostautuu myöhemmin.

– Olet kenties nukkunut hyvin, mutta jos kumppanisi ei ole, päädytte luultavasti molemmat äksyilemään, Gordon varoittaa.

AVA on myös Twitterissä! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin. Tykkää AVAsta myös osoitteessa www.facebook.com/avatv.


AVA

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja