Tiesitkö, kirjastosta voi lainata itselleen jopa karvaisen lenkkikaverin! Tässä on paikalliseksi julkkikseksi noussut suomenlapinkoira Muru

3:28
Tässä on suomenlapinkoira Muru – Hailuodon kirjastosta lainattava lenkkikaveri!

Hailuodon kirjastosta voi kirjojen lisäksi saada myös eläimellistä lenkkeilyseuraa.

Hailuodon monitoiminaiseksi itseään kuvailevan Annukka Loukolan Muru-niminen koira on ollut keväästä asti lainattavissa lenkkiseuraksi.

Kirjastokorttia tämän kaverin lainaamiseen ei tarvita. Tutustuminen riittää, ja sitten ei muuta kuin lenkille saaren metsiin ja rannoille.

Lainaa lenkkikaveri -palvelu on toistaiseksi tarjolla keskiviikkoisin, ja laina-aika on 15-30 minuuttia.

Viralliselta titteliltään Loukola on Hailuodon kunnan viestintä- ja markkinointisuunnittelija. Työn oheen kuuluu monitoiminaisen tittelin luontaisesti koulussa sijaisuuksia ja kirjastossa lasten iltojen järjestämistä.

Mutta sitten siihen Muruun – 6,5-vuotiaaseen elämäniloa säteilevään suomenlapinkoiraan. Oikeaan Hailuodon julkkikseen, jonka kaikki kuntalaiset tietävät.

Idea Lainaa lenkkikaveri -palvelusta tuli keväthankien vielä kiiltäessä kirkkauttaan Hailuodon saarella.

– Mietittiin hiihtolomien aikaan, mitä kivaa voitaisiin järjestää kuntalaisille, kun muuten oli monia vapaa-ajan rajoituksia voimassa, Loukola kertoo.

"Sydän syrjällään, kun Muru lähtee"

Ystävällinen ja kaikkien kanssa toimeen tuleva herkkusuu sai uuden roolin turistien ja kuntalaisten viihdyttäjänä, Loukola kertoo.

– Murua lenkittävät turistit ja kuntalaiset. Esimerkiksi turistiperheet haluavat ulkoiluttaa sitä, ja osa miettii, miten koiran lenkitys onnistuu.

Vaaranpaikkoja ei ole tullut, ja lenkit ovat sujuneet muutenkin oikein rattoisasti. Ennen lenkkiä lenkittäjät tekevät itsensä tutuiksi koiran kanssa.

– Kyllähän sinä on aina sydän syrjällään, kun päästää oman karvalapsen maailmalle. Mutta sen onneksi tietää etteivät lenkittäjät ole täysin ventovieraita.

Murulla on vauhti päällä!

Muru on vauhdikas koira, välillä myös haukahtelevainen. Ja lenkkeillä pitäisi koko ajan! MTV Uutisten haastattelun aikana Muru turhautuikin hieman, kun kuvausten ja haastattelujen aikana täytyi olla paljon paikallaan.

Onneksi haastattelun aikana oli mukana seitsemänvuotias – Hailuodon koulun ylpeä ekaluokkalainen – Kanerva Kaukonen. Hän kävelytti Murua pitkin metsätietä.

Kirjastolla usein aikaa viettävä Muru on tullut tutuksi myös Kaukoselle.

– Muru on hirveän kiva ja kiltti, ja se ei mene koko ajan jonnekin karkuun, ekaluokkalainen kertoo MTV Uutisille.

Kaukonen paljastaa, ettei hän ole vielä ulkoiluttanut Murua yksin. Sitä päivää odotetaan innoissaan, mutta ainakin vielä toistaiseksi aikuinen kulkee kävelylenkillä mukana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja