Tiesitkö? Joulupukin matkaa maailman ympäri seurataan tarkasti – nettisivuilta näet, missä reki viilettää!

Yhdysvaltain ja Kanadan ilmapuolustuskeskus NORAD on seurannut joulupukin matkaa jo 60 vuonna peräkkäin.  

Yhdysvaltain ja Kanadan ilmapuolustuskeskus seuraa tänä vuonna jälleen joulupukin matkaa ja antaa välineensä myös muiden avuksi: voit katsoa, missä pukki viilettää joko NORADin nettisivuilta tai älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. 

NORADin mukaan pukkia saatellaan matkaan F22-hävittäjien avustuksella, ja hän aloittaa matkansa Venäjältä. Tosin me suomalaiset tiedämme, että pukki saapuu ensin Suomeen, sillä suomalaiset saavat lahjansa jo aattoiltana. NORADin seurannassa on myös toinen ja huomattavasti suurempi virhe, joka asettaa koko seurannan uskottavuuden koetukselle: kaikkihan toki tietävät, että joulupukki lähtee matkaan Korvatunturilta, ei suinkaan Pohjoisnavalta. 

NORAD on seurannut pukin matkaa jo 59 kertaa, joten tänä vuonna on vuorossa 60. juhlavuosi.  

Erikoinen idea sai alkunsa vuonna 1955, kun Colorado Springsissä sijaitsevan tavaratalon joulumainokseen joutui vahingossa väärä puhelinnumero – tavaratalon sijaan lapset soittivat ilmapuolustuskomentokeskuksen "kuumaan linjaan". Silloinen operaatiopäällikkö sai idean joulupukin matkan seuraamisesta puhelimen välityksellä. Lapset saivat soittaa ja kysyä ilmavoimilta pukin matkan etenemisestä. 

Joulupukin matkaa voit seurata NORAD Santa -sivujen välityksellä. 

Mitähän ne lapset toivovatkaan lahjaksi? Katso hellyttävä video:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja