Tiesitkö? Hollywood-näyttelijöillä on käytössään turvasanat intiimejä elokuvakohtauksia varten

Brittiläinen naisnäyttelijä paljasti Telegraph-lehdelle, millaisia turvasanoja näyttelijät käyttävät, jos seksikohtaus menee yli.

Seksi myy ja taksi tuo, laulavat Nylon Beatin Jonna ja Erin. Ja tottahan tuo on: seksi ja kaupallisuus kulkevat usein käsi kädessä. Intiimit kohtaukset ovatkin tuttu näky etenkin elokuvissa.

Ja kuinka helpolta se kaikki näyttääkään valkokankaalla! Hollywood-elokuvissa miehillä ja naisilla on veistokselliset kropat, ja jok’ikinen suudelma ja vartalonliike ovat kadehdittavan sulavia, kauniita ja virheettömiä – siis täydellisiä.

Vaikka elokuvakatselijasta kohtaus saattaakin näyttää silotellulta ja tarkkaan harkitulta, näyttelijöistä seksikohtaukset ovat kaikkea muuta kuin ihania. Eräs brittiläisnäyttelijä paljastaa Telegraph-lehdelle, että intiimit elokuvakohtauksét ovat kiusallisia, epämukavia ja stressaavia. 

Ja ihmekös tuo, sillä muutaman sekunnin kestävä intiimi seksikohtaus on saattanut vaatia kymmeniä ja kymmeniä ottoja. Ei ole välttämättä helppoa esittää olevansa kiihottuneessa mielentilassa vieraan ihmisen kanssa yhä uudelleen ja uudelleen.

Ei etenkään siksi, että yhden kuvaustilanteeseen osallistuu useita ihmisiä, jotka tapittavat silmä tarkkana näyttelijöitä työssään. Saattaa kuulostaa ehkä liiankin kiusalliselta ja stressaavalta tilanteelta?

Näyttelijät palkkaavat koordinaattoreita intiimejä kohtauksia varten

Telegraph myös paljastaa, että etenkin naisnäyttelijät saattavat keksiä turvasanoja, joiden avulla he voivat halutessaan keskeyttää kohtauksen hetkellisesti. Syynä voi olla esimerkiksi se, että he kokevat olonsa epämukavaksi tai kohtaus menee yli näyttelijän asettamien rajojen. Myös MeToo-kampanjalla nähdään olleen vaikutusta asiaan.

Toiset näyttelijät haluavat turvasanojen löytyvän myös sopimuksista, jotka he allekirjoittavat ottaessaan vastaan roolin TV-sarjassa tai elokuvassa.

Brittiläinen naisnäyttelijä kertoo, että monet näyttelijät ovat palkanneet itselleen myös koordinaattorin, jonka tehtävänä on varmistaa näyttelijän turvallisuus kuvausten aikana – etenkin intiimien kohtausten suhteen.

On hieman yllättävää, että näyttelijöiden suosimat turvasanat liittyvät pääosin ruokaan. Naisnäyttelijän mukaan ananas on hyvin suosittu turvasana, samoin bataatti ja majoneesi.

Mutta miksi? Ilmeisesti siksi, että tutut ja yksinkertaiset sanat on helppo muistaa stressaavassa kuvaustilanteessa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja