Mainos

Tiesitkö? Harry peri isoisoäidiltään paljon enemmän kuin William

Prinssi Harry peri kuningataräiti Elisabetilta suuremman summan rahaa tämän kuollessa kuin tuleva kuningas prinssi William.

Vaikka prinssi Harry on prinssiveljeksistä nuorempi, hän peri silti enemmän isoisoäidiltään, kuningataräiti Elisabetilta tämän kuollessa vuonna 2002, kuin prinssi William

Kuningataräiti jätti kuollessaan koko kartanonsa tyttärelleen kuningatar Elisabetille, mutta hän laittoi jo vuosia ennen kaksi kolmasosaa rahoistaan rahastoon lapsenlapsenlapsiaan varten. 

William ja Harry jakoivat noin 15,6 miljoonaa euroa isoisoäitinsä perinnöstä. Mutta valtaosa rahoista meni kuitenkin Harrylle, sillä hänen veljensä, joka on tuleva kuningas, tulee hyötymään tulevasta tittelistään myös rahallisesti. 

William on kruununperimysjärjestyksessä toisena, kun taas Harry on vasta kuudes. Williamin jälkeen seuraavana kruununperimysjärjestyksessä ovat hänen lapsensa prinssi George, prinsessa Charlotte sekä prinssi Louis. Kun he taas lopulta saavat lapsia, Harry siirtyy vieläkin kauemmas listalla. 

Koska on erittäin epätodennäköistä, että Harrysta tulee koskaan kuningas, hänen isoisoäitinsä ajatteli, että pieni määrä ylimääräistä rahaa tulisi tarpeeseen. 

William ja Harry perivät myös aimo summan rahaa äidiltään prinsessa Dianalta, joka kuoli vuonna 1997. Prinsessa hätti jälkeensä noin 14,5 miljoonan euron perinnön, jonka prinssien oli tarkoitus jakaa tasaisesti keskenään. Summa pieneni lopulta kuitenkin noin 8,9 miljoonaan euroon, "kuolemasta aiheutuneiden velvollisuuksien" takia. 

Prinssiveljet saivat tietyn summan rahaa kun he olivat 25-vuotiaita, mutta heidän täytyi odottaa 30-vuotiaiksi asti saadakseen täyden summan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.