Tiesitkö? Bloody Mary ei olekaan ykkönen – tässä on paras krapularuoka!

Täydellinen krapularuoka tulee Aasiasta.

Tehokkaiden krapulanparantajaruokien joukkoon kuuluvat erilaisten tutkimusten mukaan muun muassa rasvaiset ruoat sekä vitamiinipitoinen tomaattimehu. Aiemmissa tutkimuksissa on väitetty kaikkien aikojen parhaaksi krapulanlievittäjäksi muun muassa Bloody Mary -drinkkiä.

Nyt tutkijat ovat kuitenkin selvittäneet entistä paremman ruokavaihtoehdon kostean ja villin illan aiheuttamiin viiltäviin jälkitiloihin. Tutkijoiden mukaan naudanlihaa ja lientä sisältävä Yak-a-mein -nuudelikeitto on paras lääke krapulan lievitykseen. Kyseinen keitto on ollut jo vuosikymmeniä kova krapularuokahitti muun muassa New Orleansissa, jossa sitä kutsutaan lempinimellä "Old Sober". Keiton resepti vaihtelee, mutta se sisältää useimmiten naudanlihasta ja soijasta valmistettua lientä, nuudeleita, naudanlihaa, kanaa tai katkarapuja, sipulia sekä kovaksi keitettyä kananmunaa.

Nuudelikeitossa täydellinen tasapaino

Kalifornian yliopiston professori Alyson Mitchellin mukaan Yak-a-mein -keitossa on täydellinen tasapaino suolaa, proteiineja, hiilihydraatteja sekä mikroravinteita, joiden yhteisvaikutus auttaa lieventämään muun muassa pääkipua.

Keiton kananmunat sisältävät aminohappo kysteiiniä, joka poistaa elimistöstä haitallista asetyldehydiä. Suola sen sijaan korvaa elimistöstä puuttuvia kaliumia ja natriumia. Naudanlihan ja kalan sisältämät B1-vitamiinit ja tiamiinit voivat sen sijaan estää elimistöön kertymästä liikaa glutaraattia, joka aiheuttaa klassista krapulapäänsärkyä.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat