Mainos

Tiesitkö? Auton takuu voi säilyä, vaikka et käyttäisikään sitä merkkikorjaamolla

Tuore kyselytutkimus selvitti, tietävätkö suomalaiset, missä tilanteissa auton tehdastakuu säilyy.

Autoklinikan tilaaman kyselyn mukaan neljäsosa autoilijoista uskoo, että auton takuu säilyy vain, jos vaurion korjauttaa merkkikorjaamossa.

Tietämättömyys saattaa johtua esimerkiksi siitä, että vanhemmalla autolla tai leasing-ajoneuvolla kulkevan ei tarvitse takuukysymyksestä huolehtia. Vaurion sattuessa autonsa saa kuitenkin viedä käytännössä mille tahansa autokorjaamolle. Kyselyyn vastanneista peräti 73 prosenttia olikin korjauttanut autonsa edellisen kerran muualla kuin merkkikorjaamossa.

– Takuun säilymisen kannalta on olennaista se, että vauriokorjaus suoritetaan autovalmistajan ohjeiden mukaisesti. Autoilijan pitää siis olla varma siitä, että korjausammattilainen tuntee kyseisen merkin vaatimukset erilaisten vaurioiden parissa työskentelyyn, Autoklinikan laadunvalvonnasta vastaava Tapio Ikävalko vinkkaa.

Valmistajan tarjoama takuu päättyy kolarin jälkeen useimmiten vain kahdessa tapauksessa: jos auto on lunastuskunnossa tai jos auton rakennetta muutetaan ilman takuunantajan kirjallista lupaa.

Autonvalmistajien korjausohjeiden käyttö ja noudattaminen on tärkeää etenkin rakenne- tai turvarakennevaurioiden korjauksissa, jotta auton korirakenteen turvallisuus säilyy.

Kyselyyn vastasi yli 500 autoilijaa, joista 24 prosenttia uskoi, että auton takuu raukeaa, mikäli kolarivaurion tai esimerkiksi kiveniskemän tuulilasissa korjauttaa muualla kuin merkkikorjaamossa. 23 prosenttia ei osannut ottaa kantaa asiaan.

Lähde: Autoklinikka

***

0:53

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.