Mainos

"Tiesin heti, että jotain on vialla" – yksivuotias vauva kuoli rokotuksista huolimatta

Ava sairastui aivokalvontulehdukseen rokotuksista huolimatta.

Perhe ehti juuri ja juuri juhlia Avan ensimmäistä syntymäpäivää. Juhlien jälkeen Zoe O’Connor, 29, joutui kumppaninsa kanssa hyvästelemään tyttärensä äkillisesti – aivan liian aikaisin.

Ava sairastui aivokalvontulehdukseen ja septikemiaan, joka on eräs sepsiksen muoto. Traagisinta tarinassa on se, että O’Connor oli hankkinut lapselle kaikki tarvittavat rokotukset.

– Ava oli niin iloinen vauva, että tiesin heti, että jotain on vialla, äiti kuvasi The Sun -lehdelle.

– Hänellä oli kuumetta, hänen ihonsa tuntui tulikuumalta ja hän vain istui hiljaisena eikä syönyt. Soitin lääkärille, kello oli kuusi illalla, ja minulle sanottiin, ettei minun tarvitsisi huolehtia, koska kyseessä oli luultavasti nuha. Sitten tilanne paheni. Yön aikana hän vikisi ja sai tietämättäni kohtauksia.

Ava vietiin sairaalaan, mutta häntä ei voitu pelastaa. Lääkärit yrittivät kaikkensa, mutta lapsen sydän pysähtyi 16 kertaa. Ava menehtyi vain 24 tuntia oireiden alkamisen jälkeen.

Lapsi kuoli äitinsä käsivarsille. Nyt perhe haluaa jakaa tietoa aivokalvontulehduksesta ja sen oireista, joihin kuuluu muun muassa äkillinen ihottuma.

– En ole koskaan joutunut kokemaan sellaista sydänsurua, äiti muistelee.

– Elämäni ei tule koskaan olemaan samanlaista ilman Avaa, hänellä oli niin kaunis hymy ja hän opetteli juuri kävelemään. Tämä on niin epäreilua. Toivon, että jakamalla tämän tarinan voin auttaa pelastamaan muita lapsia.

6:35

Lähde: Caters News, Tohtori.fi, Thesun.co.uk

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.