Tiedätkö totuuden näistä seksimyyteistä?

Ajattelevatko miehet todella seksiä enemmän kuin naiset? Tutkimukset ovat selvittäneet tämänkin myytin todenperäisyyden.

Men's Health -lehti listasi seksimyyttejä, joiden varaan ei kannata laskea, sillä tutkimukset ovat todistaneet, mikä on totuus myyttien takana.

Myytti: Naiset haluavat menestyvän miehen

Amerikkalaisyliopiston tutkimusten perusteella naiset kertovat toivovansa ihannekumppaniltaan menestystä, mutta tosielämässä korkea sosiaalinen status ei olekaan tärkeä. Tosielämässä persoonallisuus menee siis menestyksen edelle, kun naiset etsivät kumppania.

Olisi siis syytä pyrkiä tekemään vaikutus naiseen ennemmin omalla persoonalla, kuin esimerkiksi bisneselämän saavutuksilla. Kun nainen etsii kumppania, toivoo hän löytävänsä ihmisen, eikä menestyvää kuorta.

Myytti: Naisilla on elämänsä aikana vähemmän seksikumppaneita kuin miehillä

Urbaanin legendan mukaan naiset vähentävät seksikumppaniensa määrästä kaksi ja miehet lisäävät seksikumppaniensa määrään kaksi, jos asia tulee puheeksi. Tämä ei ole kaukana totuudesta.

Tutkimusten perusteella naisten ja miesten seksikumppaneiden määrissä ei ole merkittäviä eroja. Mainen yliopiston tutkijat totesivat, että erot seksikumppaneiden määrässä olivat häviävän pieniä, kun tulokset perustuvat valheenpaljastuskokeeseen. Kun samat vastaukset annettiin ilman valheenpaljastinta, olivat miesten ilmoittamat seksikumppanien määrät korkeampia ja naisten alhaisempia.

– Tämä on uskottavaa, sillä naista, jolla on ollut useita seksikumppaneita pidetään häpeällisenä, Conley perustelee.

Jos toisen haluaa kertovan totuuden seksikumppaniensa määrästä, on tärkeää rakentaa vankka luottamus. Usko siihen, ettei tule tuomituksi tai arvostelluksi paljastuksensa vuoksi, nostaa todennäköisyyttä saada rehellinen vastaus.

Myytti: Naiset saavat orgasmeja harvemmin kuin miehet

Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan naiset saavat ensimmäisellä seksikerralla uuden kumppanin kanssa orgasmin vain 32 prosentin todennäköisyydellä verrattuna siihen, että mies saa orgasmin. Kun seksikertoja on kumppaneiden välillä enemmän, saa nainen orgasmin 49 prosentin todennäköisyydellä miehen orgasmiin verrattuna. Vakituisissa suhteissa naisen orgasmin todennäköisyys miehen orgasmiin verrattuna nousee 79 prosenttiin.

Syynä tähän pidetään sitä, että mitä useammin mies on ollut seksuaalisessa kontaktissa tietyn naisen kanssa, sitä enemmän kiinnitetään huomiota naisen tyydyttämiseen. Kun miehen ja naisen välille alkaa syntyä myös mentaalinen suhde, miehen mielenkiinto naisen tyydyttämiseen kasvaa.

Jos haluaa, että nainen saa useammin orgasmeja, on sen eteen tehtävä myös töitä. Tämän myytin voi siis itse murtaa.

Myytti: Miehet ajattelevat seksiä enemmän kuin naiset

Ohion yliopiston tutkimusten mukaan miehet ajattelevat enemmän alkukantaisia tarpeitaan. Miehet ajattelevat seksin lisäksi enemmän myös ruokaa sekä unta. Kyse ei siis ole siitä, että miehet olisivat yksinkertaisesti himokkaampia.

Jos naisen haluaa saada ajattelemaan seksiä useammin, on syytä ottaa asia puheeksi. Ajatuksia on vaikeaa estää harhailemasta, jos saa esimerkiksi tuhman tekstiviestin. Tämänkin myytin murtaminen on miesten käsissä.

Usein eroavaisuudet seksuaalisuuteen liittyvissä aiheissa eivät ole suuria

Asiantuntija kehottaa suhtautumaan varauksella kaikkiin naisten ja miesten välistä seksuaalisuutta koskeviin kärkeviin väitteisiin. Seksuaalisuus on vahvasti riippuvainen myös yksilöistä

– Olen aina suhtautunut skeptisesti sukupuoliin liitettyihin eroavaisuuksiin seksuaalisissa asioissa, psykologian professori Terri Conley kertoo.


AVA

Lähde: Men's Health

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja