Leijonista näkyy yksi todella lupaava merkki MM-kisojen alla – Jukka Jaloselta TV5:llä napakka kommentti NHL-miehistä

Leijonat otti torstaina voiton Tshekistä, kun Suomi oli parempi illan EHT-ottelussa lukemin 4–1. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kiitteli omiensa puolustuspelaamista taiston tauottua.

Suomi oli helisemässä erityisesti pelin alkuvaiheilla. Tshekki tuli lujaa sisään ja sinipaitainen Leijonien nippu joutui puolustuskannalle. Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan Suomen kiekollinen peli tökki, mikä johti siihen, etteivät vieraat meinanneet päästä kunnolla hyökkäämään.

– Hiljalleen se (kiekollinen peli) sitten parani. Alivoima oli hyvää ja ylivoimaa emme hirveästi saaneet, mutta teimme siinä yhden ison maalin. Hyvä pelaaminen vaatii kuitenkin vahvaa hyökkäämistä ja puolustamista. Jos pelkästään puolustaa, niin hyvää joukkuetta vastaan ilta venyy aika pitkäksi, Jalonen mietti TV5:llä.

Leijonista näkyy nyt yksi lupaava merkki ensi viikolla alkavien MM-kisojen alla. Suomen puolustuspelaaminen on ollut rautaista viime viikkojen aikana.

– Ruotsia vastaan pelasimme Ruotsissa kaksi nollapeliä. Nyt viimeinen tuli kuudella viittä vastaan. Puolustamme hyvin ja jämäkästi. Hyvät maalivahdit ovat siinä kaiken lukkona, Jalonen kuvaili.

Leijonien paidassa nähtiin torstaina kaksi NHL-miestä, kun Detroit Red Wingsin puolustaja Olli Määttä ja Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Jesse Puljujärvi hyppäsivät kehiin.

– Ei mitään ongelmaa. Ihan hyvin pojat pelasivat – molemmat, Jalonen huikkasi napakasti.

Suomi kohtaa Tshekin EHT-turnauksessa lauantaina Sveitsin ja sunnuntaina Ruotsin. Sen jälkeen matka jatkuu Prahaan, missä Leijonien MM-urakka käynnistyy perjantaina ottelulla turnausisäntää Tshekkiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat