Tiedätkö mistä hikka johtuu? Näillä vinkeillä pääset siitä eroon!

Kaikki kärsivät joskus ärsyttävästä ja mahdollisesti myös pitkäkestoisesta hikasta. Oletko jo kokeillut näitä konsteja hikan häätöön?

Hikkaava ääni johtuu Huffington Postin mukaan tahattomista supistuksista, jotka tulevat äänijänteiden kouristellessa. Kouristukset voivat johtua liiasta syömisestä tai alkoholin juomisesta, hiilihappopitoisten juomien nauttimisesta tai stressistä.

Yleensä hikka rauhoittuu itsekseen muutamien minuuttien kuluessa, mutta se voi kestää myös pidempään, jolloin sen häätökeinot tulevat tarpeeseen. Wisconsinin yliopiston lääkäri Brian Udermann kertoo omat vinkkinsä hikasta eroon pääsemiseksi.

Keskity hengittämiseen

Monet yrittävät häätää hikkaa erilaisilla metodeilla, kuten hengitystä pidättämällä. Tämä voi vaikuttaa Udermannin mukaan hikkaa aiheuttaviin hermoimpulsseihin. Jos et halua pidättää hengitystäsi, yritä hengitellä mahdollisimman syvään, sillä ylimääräinen happi saattaa tehota paremmin.

Juo vettä

Useat tapaavat juoda vettä lasin vastapäiseltä reunalta tai tyhjentää lasin yhdellä kulauksella. Näillä toimilla ei asiantuntijan mukaan ole kuitenkaan väliä, sillä pääasia on, että juot.

Syö jotakin

Udermann kertoo, että hikan saa häädettyä lähestulkoon idioottivarmasti syömällä yhden teelusikallisen sokeria. Muita hyviä hikanpoistjia ovat esimerkiksi lusikallinen maapähkinävoita tai jäätelöä. Aina ei kuitenkaan tarvitse nauttia sokeripitoisia tuotteita, vaan tärkeintä on syödä pieni määrä mitä tahansa.

Laita kieli ulos

Jos työnnät kielesi ulos, vaikutat samalla nieluun, mikä tehoaa hikkaan.

Purista kämmentäsi

Ekspertit suosittelevat myös kämmenen puristamista – kunhan teet sen riittävän kovaa. Kämmenen puristaminen vaikuttaa hermojärjestelmään, ja tuntemasi pieni kipu voi hillitä hikkaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja