Tiedätkö, mikä yhdistää ballerinan ja vasaran?

Varhain eläkkeelle jäänyt balettitanssija Minna Tervamäki vieraili päivän Studio55.fi-ohjelmassa. Hän kertoi urastaan ballerinana ja antoi myös "Minnan metodit" -rentoutumisvinkkejä. Lisäksi hän näytti miten balettitossut otetaan käyttöön.

Ballerina saattaa joutua työskentelemään balettitossujensa kanssa kuin puuseppä. Kun tanssija saa uudet tossut käsiteltäväkseen, harvalle tulee mieleen, että seuraavaksi alkaa vasara heilua.

– Vanhat balettitossut näyttävät lähinnä puikulasämpylältä. Uusia pakettitossuja ei voi suoraan jalkaansa laittaa, Minna Tervamäki kertoi Studio55.fi-ohjelmassa.

Tarkkoja iskuja

Tuliterät jalkineet pääsevät ensin aivan kirjaimellisesti tossun alle. Kun tossujen päälle on riittävästi poljettu, otetaan vasara kauniiseen käteen, ja tossun pohjaan kohdistetaan tarkat iskut.

Mihin tahansa kohtaan ei kuitenkaan saa vasaralla kyytiä antaa, sillä väärällä lyönnillä tossuista voi tuhota joko muodon tai jalkineen liitokset.

– Tätä saa hakata ihan kunnolla, koska inhoan myös sitä, että tossut kopisevat, Tervamäki selvitti työntouhussa.

– Siinähän katoaa itselläkin illuusio, kun joutsen hyppää ja kuuluu "klonks klonks".

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Minna Tervamäki kertoi ballerinan uransa alkutaipaleesta ja kulisseissa tapahtuvasta toiminnasta sekä mitä suunnitelmia hänellä on eläkepäivilleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja