Mainos

Tiedätkö, mikä aurinkolasimalli sopii kasvoillesi? Stylisti analysoi neljän suomalaisnaisen kasvot – näin korostat parhaita piirteitäsi

Tiedätkö, mikä aurinkolasimalli sopii juuri sinulle? Stylisti, tyylikouluttaja ja optikko Tuulia Alanen-Brandt arvioi neljän naisen kuvat. Poimi vinkit aurinkolasiostoksille!

Miten omien kasvojen muotoa voisi tulkita; entä miten valitaan omiin kasvoihin sopiva aurinkolasimalli? Stylisti, tyylikouluttaja ja optikko Tuulia Alanen-Brandt arvioi neljän naisen kuvat ja kertoi, millainen aurinkolasimalli heille sopii.

Alanen-Brandt kuitenkin muistuttaa, ettei kasvojen malli ole aurinkolasien valinnassa kaikki kaikessa.

– Silmälasit eivät ole pelkästään sitä, miten ne asettuvat kasvoihin mittasuhteiltaan, painopisteeltään ja esteettisyyden näkökulmasta. Ne ovat myös tyyliä: minkä tyylisen vaikutelman haluat tehdä itsestäsi? Haluatko olla boheemi, haluatko olla vähän vekkuli, naisellinen, dramaattinen, tarvitsetko bisnes-ilmeen?

Siksi sääntöjä sopiikin rikkoa – jos tyyli sitä vaatii!

Neljä tavallista naista – millainen malli heille sopii?

1__

Matala nenänvarsi ja korkeat poskipäät yhdistyvät mataliin kulmakarvoihin, jolloin esimerkiksi klassinen pilottilasi laskisi kasvoissa leuan painopisteen melko alas.

Lasien painopiste voi nousta liikaa kulmakarvan päälle, jos kehyksissä on tuplanenäsilta. Jos aurinkolasien nenäkohta on leveä ja linssit etäällä toisistaan, tämä leventää nenää.

Millainen malli? Malli, joka ei nouse liian ylös: kun ihmisellä on vahvat kulmat, ylhäällä oleva kehyksen reuna ei välttämättä toimi. Malli ei saa olla liian kapea.

2__

Kun nenänvarsi on korkea, kehykset jäävät helposti ”keikkumaan” kauas kasvoista. Kapea ja pitkä leuka johtaa siihen, että suun alareunasta leuan kärkeen on pitkä matka. Kissamaisessa kehysmallissa painopiste nousisi ylemmäs, mikä osaltaan voisi korostaa sitä, että kasvojen alaosa on pitkä. Ostoksilla voisi kiinnittää huomiota siihen, ettei lasien painopiste nouse liian korkealle.

Millainen malli? Malli voisi olla esimerkiksi ovaali, ja seurata kulmien linjaa. Leveä nenäkohta, jotta kehys istuu tarpeeksi syvälle kasvoihin. Ei alas laskeutuvaa ja liian suurta mallia, koska se luultavasti osuu poskipäihin.

3__

Jos kasvoissa katse kiinnittyy esimerkiksi huulten muotoon, aurinkolasien ylälinja voi samanlaisessa kaaressa kuin huulet tai siipimäiset kulmat. Tässä kulmalinja voisi seurata Amorin kaaren muotoa.

Millainen malli? Malli, jossa on pieni nenäkohta, mahdollisesti nenätyynyt. Ei ylä-ala-suunnassa liian suurta mallia, koska se tekee kasvoihin pidentävän vaikutelman.

Kun ihminen on vaalea, aurinkolaseissa voi käyttää mitä väriä vain. Kannattaa muistaa, että silmälasien tapauksessa musta voisi ”syödä” värin kasvoilta.

4__

Kun poskipäät ovat korkeat ja nenänvarsi matala, on mahdollista, että moni malli ottaa poskeen kiinni. Tällöin ilma ei pääse kiertämään ja linssi hikistyy. Kehyksen saa irti poskipäistä nenätyynyjen avulla.

Kun silmät ovat etäällä toisistaan, varsinkin silmälasien valinnassa on tärkeää huomioida, että silmäterä tulee keskelle kehysaukkoa. Tässä edesauttaa tarpeeksi leveä malli.

Millainen malli? Riittävän leveä malli, joka seuraa kasvojen linjaa. Kehys voisi seurata kulmalinjaa kauniisti.


Grafiikka: Annika Syvälähde

***

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja