Ticketmaster vakavan tietomurron kohteena – asiakkaiden maksutiedot voivat olla vuotaneet rikollisille

9:29

Lipputoimisto Ticketmaster on joutunut tietomurron kohteeksi. Osa asiakkaiden henkilö- ja maksutiedoista on saattanut joutua tuntemattoman kolmannen osapuolen haltuun.

Video: Kuulutko tietomurtojen riskiryhmään?

Tietomurto havaittiin Ticketmasterin Britannian toimistolla lauantaina 23. kesäkuuta. Silloin huomattiin, että Ticketmasterin käyttämässä kolmannen osapuolen sovellustoimittajassa, Ibenta Technologiesin asiakasjärjestelmässä on haittaohjelma, joka mahdollisti tietojen vuotamisen.

Ticketmaster kertoo, että osa asiakkaiden henkilö- ja maksutiedoista on saattanut joutua tuntemattoman kolmannen osapuolen haltuun Inbenta-järjestelmän kautta.

Tietomurto koskee alle viittä prosenttia sen maailmanlaajuisesta asiakastietokannasta.

Yhteyttä asianomaisiin

Ticketmaster on ottanut yhteyttä asiakkaisiin, joita tietomurto on saattanut koskea. Myös monet suomalaiset ovat saaneet tänään aamupäivällä sähköpostia, jossa kerrotaan, ettei tietojen väärinkäytöstä ole vielä näyttöä, mutta asiasta ilmoitetaan varatoimenpiteenä.

Tietomurto saattaa koskea asiakkaita, jotka ovat ostaneet tai yrittäneet ostaa lippuja Iso-Britanniassa helmikuun 2017 ja kesäkuun 23. päivä 2018 välisenä aikana sekä suomalaisia ja muita kansainvälisiä asiakkaita, jotka ovat ostaneet tai yrittäneet ostaa lippuja syyskuun 2017 ja kesäkuun 23. 2018 välisenä aikana.

Vaihda salasana ja tarkkaile tilitapahtumia

Lipputoimisto kertoo resetoineen käyttäjien salasanat, ja kehottaa varatoimenpiteenä kaikkia asiakkaita vaihtamaan Ticketmaster-tilin salasanan seuraavan kirjautumiskerran yhteydessä.

Tilitapahtumia suositellaan seuraamaan väärinkäytösten ja identiteettivarkauksien varalta. Jos poikkeavuuksia huomaa, tulee yhteyttä ottaa pankkiin tai luottokorttiyhtiöön.

Ticketmaster kertoo, että sen tietoturvatiimi ja tekniset asiantuntijat työskentelevät kellon ympäri selvittääkseen, kuinka tietomurto on vaikuttanut asiakastietoihin. Yhteistyötä tehdään myös viranomaisten, luottokorttiyhtiöiden ja pankkien kanssa.

Ticketmaster on perustanut aiheeseen liittyvän verkkosivun https://tietoturva.ticketmaster.fi/, jossa vastataan tietomurtoon liittyviin kysymyksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja