THL: 50 uutta koronavirustartuntaa ja kaksi kuolemaa – virukseen menehtynyt Suomessa nyt 306 ihmistä

Suomessa on yli 6 400 varmistettua koronavirustartuntaa – MTV Uutisten toimittaja Mirja Kivimäki kertoo, miltä Suomen epidemiatilanne näyttää 2:33
Suomessa on yli 6 400 varmistettua koronavirustartuntaa – Tältä Suomen epidemiatilanne näyttää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan Suomessa on todettu eilisen jälkeen 50 uutta koronavirustartuntaa ja kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemasa. 

Suomessa on nyt 6 493 varmistettua koronavirustartuntaa ja 306 koronaviruskuolemaa kertoo THL. Valtaosa kaikista varmistetuista tartunnoista on pääkaupunkiseudulla. Helsingissä niitä on nyt 2 419, Vantaalla 790 ja Espoossa 725. Turussa varmistettuja tartuntoja on 170, Tampereella 139, Järvenpäässä 111 ja Jyväskylässä 102.

. 118 potilasta on taudin vuoksi sairaalahoidossa ja 20 heistä on tehohoidossa.

Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreesta arviosta käy ilmi, että Suomen koronavirusepidemian hidastuminen jatkuu edelleen.

Arvion on tehnyt Suomen hybridistrategian vaikuttavuutta arvioiva työryhmä.

– Mittareiden perusteella covid-19-epidemia on jatkanut hidastumistaan verrattuna edellisten kahden viikon tilanteeseen. Viikoittain tartuntatautirekisteriin ilmoitettavat keskimääräiset tapausmäärät ovat laskeneet selvästi jo yli kuukauden ajan.

Arviossa kuitenkin muistutetaan, että epidemia voi kiihtyä uudelleen, jos annettuja ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä ei noudateta.

Lue myös:

    Uusimmat