Suomessa 15 uutta koronatartuntaa eikä yhtään uutta kuolemaa – HUS: Koronarajoitusten vähentäminen ei näy tartuntaluvuissa

Rajoituksia avattiin, mutta tartunnat pysyvät pohjamudissa – tässä Suomen ja maailman kattava tilannekatsaus koronaepidemiaan 20:18
Rajoituksia avattiin, mutta tartunnat pysyvät pohjamudissa – tässä Suomen ja maailman kattava tilannekatsaus koronaepidemiaan.

Suomessa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 15 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yhteensä Suomessa on tähän mennessä todettu 7 040 tartuntaa.

THL:n tietojen mukaan Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 324 ihmistä, eli vuorokauden aikana uusia koronakuolemia ei ole tullut.

Sairaalassa koronaviruksen vuoksi on 28 ihmistä, yhtä paljon kuin eilen ja 10 vähemmän kuin toissapäivänä. Tehohoidossa on 4 potilasta, yhtä paljon kuin eilen.

Suomen väestöön (5 543 233) suhteutettuna tapausmäärien kokonaisilmaantuvuus on 127 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Parantuneita arvioidaan olevan noin 5 800, joka on noin 85 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Kesän alussa kevennetyt rajoitukset eivät toistaiseksi näy lisääntyneinä tartuntoina, sanoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Uusia tartuntoja varmistui Suomessa tänään 15 kappaletta, ja tartuntojen kokonaismäärä on nyt 7 040.

Mäkijärven mukaan virukselle altistumisia on viime aikoina tapahtunut, mutta niistä ei ole seurannut uusia sairastumisia. Varsinaisia tartuntaketjuja ei siten ole löydetty, ja uusien tartuntojen määrä jatkaa laskemista.

THL kertoo tiedot toistaiseksi 318 kuolleesta. Heistä valtaosa (312) on yli 50-vuotiaita. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat