Suomessa todettu 840 koronatartuntaa: 370 uutta ja 470 takautuvasti – yhdeksän uutta kuolonuhria

1:23
Katso video: Minkä koronarokotteen Suomen huippuasiantuntijat ottaisivat?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi tänään840 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa, joista 370 on uusia ja 470 raportoitiin takautuvasti.

Asiasta kertoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön koronatilannekatsauksessa.

THL kertoi jo eilen, että 470 tänään raportoitavista tartunnoista on ilmoitettu aiemmin, mutta ne näkyvät tilastoissa takautuvasti tietoteknisen ongelman vuoksi. Nämä 470 tapausta on todettu 2.–8. joulukuuta välisenä aikana.

Takautuvasti ilmoitetut tartunnat vaikuttavat jo ilmoitettuihin viikoittaisiin tapausmääriin ja koronatartuntojen ilmaantuvuuslukuun.

Yhdeksän uutta kuolonuhria

THL kertoi iltapäivällä myös yhdeksästä uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemantapauksesta. Yhteensä kuolemia on nyt 442.

Sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä sairaanhoitopiirien sairaaloissa on lisääntynyt kahdellatoista 141:een. Kaupunkien ja terveyskeskuksien sairaaloissa olevien potilaiden määrä on lisääntynyt yhdellä 78:een.

Tehohoitopotilaiden määrä on pudonnut kahdella ja on nyt 25.

Kahden viime viikon aikana on kokonaisuudessaan raportoitu nyt 6 424 koronatartuntaa, mikä on 1 818 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä tartuntoja on todettu koko epidemian aikana 29 572.

Koronan ilmaantuvuus on nousussa 18 sairaanhoitopiirissä. Tartuttavuusluku, eli R-luku, on 1,05–1,25, eli tauti leviää edelleen.

Päivitys kello 14.39: Lisätty tieto uusista kuolonuhreista ja sairaalahoitoa vaativista potilaista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja