THL aloittaa koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa käynnistävänsä koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut.

THL:n mukaan syynä ovat voimakkaasti laskeva valtion talousarviorahoitus ja samanaikaisesti laitokselle osoitetut uudet tehtävät ja niihin liittyvät toiminnan uudelleenjärjestelyt.

Sopeutustarve on noin 12 miljoonaa euroa, minkä takia henkilötyöpanos vähenee enintään 200 henkilötyövuotta. Se on noin 15 prosenttia THL:n nykyisestä henkilöstöstä, THL kertoo tiedotteessaan.

Taloudellisin ja tuotannollisin perustein suunniteltu sopeutus on niin mittava, että laitoksen toimintaa on organisoitava uudelleen.

– THL:ssä puolustamme tässä ajassa ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Olisi tärkeää, että myös jatkossa pystymme keskittymään yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta vahvistavaan sekä väestön terveyteen ja hyvinvointiin merkittävästi vaikuttavaan toimintaan sekä palvelujärjestelmän kehittämiseen”, sanooTHL:n pääjohtaja Mika Salminen tiedotteessa.

Nyt tehtävillä toimilla pyritään sopeuttamaan laitoksen toiminta niin, että talous ja toiminta ovat tasapainossa nykyisen kehyskauden 2024-2027 kuluessa.

THL on tänään antanut neuvotteluesityksen henkilöstön edustajille. Viikon kuluttua käynnistyvät muutosneuvottelut kestävät noin kaksi kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat