Therese Johaugin raju tilitys: MM-kisat söivät motivaation lähes täysin – "Olympiakulta ei merkitse yhtä paljon kuin ennen"

Pärmäkoski hakee vauhtia maajoukkueen ulkopuolelta 9:34
Jari Isometsä luonnehti Suomen maajoukkueen muutoksia silmänkääntötempuksi.

Therese Johaug palasi maastohiihtoon ryminällä dopingpannansa jälkeen ja otti Seefeldin MM-kisoista neljä mitalia. Hän kuitenkin paljastaa, että voittokulku on syönyt motivaatiota raa'alla tavalla.

Johaug otti Seefeldistä MM-kultaa yhdistelmäkisasta, kymmeneltä kilometriltä ja 30 kilometrin kisasta. Viestistä oli tuomisina hopeaa. Hän kertoi norjalaiselle TV2-kanavalle voittaneensa Seefeldissä kaikki matkat, jotka halusikin.

Juuri siksi samanlaisen valtavan motivaation saaminen voi olla vaikeaa. Olympialaiset hiihdetään Kiinan Pekingissä vuonna 2022.

– Minulla on tarpeeksi motivaatiota harjoitella olympialaisia varten, mutta kaiken viime vuosina kokemani jälkeen en ole varma kykenenkö löytämään samanlaista voimaa kuin syksyn 2016 jälkeen. Sekä kilpailukieltoni että talvi, jona palasin olivat todella erityisiä, Johaug tilitti SVT:n mukaan TV2-kanavalla.

– Olympiakulta ei merkitse enää yhtä paljon kuin aikaisemmin. Maastohiihto ei ole minulle enää sama kuin aikaisemmin, Johaug sanoi norjalaisen TV2-kanavan haastattelussa.

Johaug kärähti vuonna 2016 klosteboli-nimisestä anabolisesta steroidista ja oli 18 kuukautta sivussa saamansa pannan takia. Vaikeudet saivat norjalaisen harjoittelemaan entistäkin kovemmin.

– Se herätti minussa pienen paholaisen. Halusin näyttää itselleni ja kaikille muille, että pystyn seisomaan selkä suorana kaiken sen läpi. Halusin näyttää, etten koskaan halunnut huijata. En halunnut kuulostaa siltä, että se kaikki olisi murtanut minut. Sellaisen motivaation saaminen on minulle tärkeää.

Lue myös:

    Uusimmat