Therese Johaugilta murskaavaa ylivoimaa Holmenkollenilla – Krista Pärmäkoski hiihti rullilla neljänneksi

Norjan Therese Johaug oli torstaina murskaavan ylivoimainen rullahiihdon kansainvälisessä kilpailussa Oslossa. Johaug voitti Holmenkollenilla hiihdetyn naisten finaalikisan yli 16 sekunnilla ennen toiseksi sijoittunutta maannaistaan Heidi Wengiä.

Suomen Krista Pärmäkoski rikkoi norjalaisrintaman sijoituttuaan neljänneksi. Hän hävisi Johaugille runsaat 26 sekuntia ja kolmannen sijan Lotta Wengille niukasti 0,3 sekunnilla.

Pärmäkoski paransi finaalissa sijoitustaan aiemmin hiihdetystä prologista, jolla hän oli kuudes. Johaug voitti myös prologin.

Miesten rullafinaalin voitti isäntämaan Sindre Skar vajaalla kolmella sekunnilla ennen toiseksi sauvonutta Erland Kvisleä. Maailman ykköstähti Johannes Hösflot Kläbo oli 14:s ja Suomen Heikki Korpela 18:s.