Vuoteen 2020 siinä meni: Therese Johaug ylsi ennennäkemättömään saavutukseen!

Therese Johaug on voittanut ensimmäistä kertaa urallaan sprinttikilpailun maastohiihdon maailmancupissa. Norjalaistähti oli ykkönen Åren erikoisluonteisessa ylämäkisprintissä.

Åren rata suosi Johaugin ylämäkikiipijän ominaisuuksia. Johaug jäi naisten finaalinkin alussa hännille, mutta aloitti väkivahvan tikkaamisen, kun siirryttiin kunnolla ylämäkeen. Hyvävoimainen Johaug jätti muut lopulta vastustamattomasti taakseen.

Norja otti kolmoisvoiton, kun toiseksi sijoittui Heidi Weng ja kolmanneksi Astrid Uhrenholdt JacobsenLaura Mononen ylsi parhaana suomalaisena välieriin ja oli lopputuloksissa kahdeksas, mikä sivusi hänen parasta tulostaan maailmancupin sprintissä.

Normaalimatkojen valtiatar Johaug on tunnettu rautaisen kestävänä hiihtäjänä, joka on kuitenkin heikko nopeudeltaan. Hän ei ollut aiemmin sijoittunut edes palkintopallille maailmancupin sprintissä. Parhaimmillaan Johaug oli aiemmin ollut viides Oberstdorfin perinteisen sprintissä tammikuussa 2016.

Kläbo juhli miehissä

Miesten sprintin valloitti Åressa Norjan tykki Johannes Hösflot Kläbo. Hän kukisti reilulla kahdella sekunnilla Italian Federico Pellegrinon. Kolmanneksi sijoittui Ranskan Renaud Jay.

Åren sprintti oli osa Ski Touria, joka jatkuu torstaina Norjan Meråkerissa 38 kilometrin yhteislähtökisoilla vapaalla hiihtotavalla.

Lue myös:

    Uusimmat