Therese Johaugilta karu paljastus dopingkohustaan – muut supertähdet kyynelehtivät norjalaisen kohtaloa: "Se oli raskasta"

Kilpailukieltonsa jälkeen menestystä niittänyt Therese Johaug kertoi "Landskampen" -ohjelmassa, mitä joutui kestämään dopingkohun takia. 

Norjan ja Ruotsin hiihtotähdet ovat mukana kilpailullisessa viihdeohjelmassa "Landskampenissa". Mukana ohjelmassa olevan Johaugin kilpailukielto nousi keskustelun aiheeksi ja myös urheilijakollegat liikuttuivat tapauksesta. Johaug oli lähes kaksi vuotta sivussa ja aika oli todella raskasta norjalaistähdelle.

– Se oli raskasta käydä kaupassa. Kaikki huusivat minulle, että olen doupattu, Johaug kertoo.

– Olin mukana Theresen kanssa sen syksyn ja sain nähdä, kuinka hän pärjäsi. Voin ainoastaan sanoa, että millainen nainen Therese onkaan, kyynelehtivä ampumahiihtotähti Tiril Eckhoff sanoo.

Uransa jo lopettanut Petter Northug otti tapahtuneen raskaasti.

– Näin lehdistötilaisuuden ja istuin siinä itkien. Tärkeintä oli kuitenkin se, että pystyi palaamaan ja näyttämään ihmisille. Pystyit taistelemaan ja tekemään pitkän sekä rankan työurakan, jota vaadittiin paluuseen. Se oli vaikuttavaa, Northug kertoo.

Ruotsin Charlotte Kalla ilmaisi ärtymyksensä sille, että Johaug joutui odottamaan lopullista päätöstä kilpailukiellon suhteen melkein vuoden ajan.

– Se häiritsi minua eniten, että kuinka kauan hän joutui elämään epätietoisuudessa. Se on huikaisevaa, kuinka pystyit motivoimaan itseäsi, Kalla sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat