Therese Johaug kertoo saamastaan tuesta dopingkäryn aikana – monimiljonääri isossa roolissa: "Ilman häntä en seisoisi tässä"

Norjan Therese Johaugin 18 kuukauden kilpailukielto dopingrikkomuksen takia päättyi viime vuonna. Palattuaan kisaladuille Johaug on ollut täysin omaa luokkaansa. Nyt hän kertoo VG:lle monimiljonääri Torbjörn Johannsonin antamasta tuesta vaikeina aikoina.

Johaugin käryttyä kaikki paitsi kaksi sponsoria jäivät norjalaisen tueksi. Osa jopa nosti antamaansa tukea. Yksi yrityksistä oli norjalaisyhtiö Asko. Johannson toimii yrityksen johtokunnan puheenjohtajana.

– En olisi koskaan selvinnyt tästä ilman heidän antamaa tukea, Johaug sanoo.

Johannson ymmärsi heti saatuaan tiedon Johaugin kärystä, että hän tarvitsi entistä enemmän tukea, myös rahallista, jotta voisi palata takaisin.

– Hän selviytyi uskomattoman hyvin. En usko, että on olemassa monia muita ihmisiä, jotka selviäisivät samanlaisesta ja pystyisivät palaamaan entistä vahvempana, Johannson toteaa.

– Se oli todella rankkaa kertoa siitä hänelle, kun ottaa huomioon tekemämme yhteistyön ja kunnioitukseni häntä kohtaan. Hän on ollut tukenani 100 prosenttisesti.  Se, mitä hän on tehnyt minulle, on mahdollistanut sen, että seison nyt tässä, Johaug kertoo.

Johaug voitti Seefeldin MM-kisoissa kolme maailmanmestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat