Therese Johaug joutui pettymään: "Se olisi ollut unelma"

5:25
Tulosruutu 24. huhtikuuta: Yleisurheilun EM-kisat peruttiin koronaviruspandemian takia

Yleisurheilun Pariisin EM-kilpailuiden peruuntuminen oli pettymys paitsi yleisurheilijoille, myös maastohiihtäjä Therese Johaugille. Norjalainen Johaug voitti 10 000 metrillä maansa mestaruuden viime elokuussa ja alitti samalla EM-kilpailuiden tulosrajan. Johaug suunnitteli juoksevansa Pariisissa.

Norjalaisen NRK:n haastattelema Johaug myöntää, että torstaina tehty päätös kisojen peruuntumisesta oli pettymys. 

– Ei tämä ole mikään maailmanloppu, mutta tietysti se on ikävää. Eniten harmittaa kuitenkin niiden urheilijoiden puolesta, joille se olisi ollut kauden päätavoite.

Johaugin osallistuminen Pariisin EM-kilpailuihin ei ollut kirkossa kuulutettua, mutta hiihtäjätähti oli ilmaissut halukkuutensa juosta kisoissa.

– Se olisi ollut unelma.

EM-kisojen lisäksi Johaugin ohjelmassa oli tarkoitus olla myös muita yleisurheilukilpailuita, mutta aikataulumuutokset ovat sotkeneet suunnitelmia. Hän ei poissulje juoksemista joissain kilpailuissa kesän aikana, jos sopivia tapahtumia osuu kohdalle.

–Juokseminen tuo minulle vaihtelua ja motivaatiota, mutta se tehdään maastohiihdon ehdoilla. Jos juoksee paljon radalla, siihen liittyy aina riski loukkaantumisista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja