Therese Johaug ärähtää saksalaisvalmentajan kohuehdotukselle – "Hänen pitäisi tutkia muiden maiden toimintatapoja, ennen kuin avaa suunsa"

10:08
Videolla Tulosruudun raportti naisten 30 kilometrin kilpailusta.

Saksan päävalmentaja Peter Schlickenrieder kertoi aiemmin tahtovansa painoindeksi-rajan hiihtourheiluun. Taustalla on Therese Johaugin murskaava ylivoima. Nyt Johaug on antanut oman vastineensa saksalaisvalmentajalle.

Schlickenrieder oli sanonut, että Johaug ja Ruotsin Frida Karlsson olisivat huonoja esikuvia. Hän pelkää, että tästä muodostuu uusi trendi.

– Meillä on lajissa todella laihoja urheilijoita. Sille on omat ylä- ja alarajansa, mikä on terveellistä. Sitä pitäisi kontrolloida, Schlickenrieder sanoi Sport1:n mukaan.

Lauantaina Johaug voitti jo neljännen MM-kultansa Oberstdorfin kisoissa. Norjalainen oli kilpailun ykkönen yli kahden ja puolen minuutin erolla toiseksi tulleeseen Heidi Wengiin. Johaugilta kysyttiin kilpailun jälkeen Schlickenriederin kommenteista.

– Hänen pitää seistä sanojensa takana. Tiedän, että meillä on Norjassa testejä, joista pitää päästä läpi päästäkseen edustamaan maata. Testeissä on paljon osa-alueita, joista pitää päästä läpi. Uskon, että olemme edelläkävijöitä Norjassa tämän asian suhteen. En tiedä, miten heillä toimitaan Saksassa, Johaug sanoi Expressenille.

– Hänen pitäisi tutkia muiden maiden toimintatapoja, ennen kuin avaa suunsa, Johaug jatkoi.

Myös Norjan maajoukkueen päävalmentaja Ole Morten Iversen reagoi voimakkaasti saksalaisvalmentajan ulostuloon.

– Se on todella epäammattimaista sanoa noin. Hänen pitäisi keskittyä omiin urheilijoihinsa, eikä puhua tästä asiasta. Hänen ei tarvitse olla huolissaan meistä, Iversen sanoi.

Schlickenrieder oli ymmällään norjalaisten suhtautumista kommentteihinsa.

– Olen saanut ainoastaan sellaisia reaktioita, että hyvä, kun puhun tästä asiasta. Jos heillä on sellainen systeemi, joka toimii, niin ehkä kansainvälisen hiihtoliiton tulisi käyttää sitä. Mielestäni meillä pitää olla tapa, jolla kontrolloimme tätä. Huipulla on aivan liian paljon laihoja naisia, Schlickenrieder totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja