Saksalaisvalmentajalta hurja purkaus Therese Johaugin menestyksestä: "Valehtelisin, jos väittäisin sen olevan mielestäni normaalia"

Therese Johaug voitti kolme kultaa ja yhden hopean Seefeldin hiihtolajien MM-kilpailuissa. Saksan maajoukkueen valmentaja Peter Schlickenrieder avautui voimakkaasti tv-kanava ZDF:n haastattelussa Johaugin saavuttamasta menestyksestä Seefeldissä.

Schlickenrieder tuli Johaugin 30 kilometrin kilpailun voiton jälkeen esiin omalla puheenvuorollaan, jossa epäilee voimakkaasti aiemmin kilpailukiellossa ollutta Johaugia.

– Hänen tuloksensa ovat hyvin merkillisiä. Minun täytyy olla rehellinen ja sanoa näin. Valehtelisin, jos väittäisin, että se olisi mielestäni normaalia. Hänhän oli mailin verran edellä muita ja kun otetaan huomioon hänen aikaisempi taustansa. Se on outoa, Schlickenrieder sanoi.

Saksalaiselle tarjoutui myöhemmin lauantaina korjailla sanomisiaan, mutta hän pysyi tiukasti kannassaan. 

– Se tuntuu minusta oudolta. Se on tärkeää, että urheilumme on puhdasta, Schlickenrieder totesi.

Johaug oli kilpailukiellossa 18 kuukauden ajan. Hän vapautui kiellosta 19. huhtikuuta 2018. Norjalaiselta jäi väliin Pyeongchangin olympialaiset. Johaug on voittanut urallaan 18 olympia ja MM-mitalia, joista 11 on kultaisia.

Lue myös:

    Uusimmat