Theresa May pelasi biljardia Italian pääministeriä vastaan – onneksi brexit-neuvotteluita on verrattu shakkiin, sillä nyt eivät menneet kaikki pallot pussiin

Theresa May pelasi biljardia Italian pääministerin kanssa 0:43
Britannian pääministeri Theresa May ja Italian pääministeri Giuseppe Conte pelasivat biljardia huippukokouksen yhteydessä.

Britannian pääministerillä Theresa Mayllä ei ole ollut helppoa.

May ilmoitti sunnuntaina EU:n ja Arabiliiton yhteisessä huippukokouksessa Egyptissä, että lykkää brexit-sopimuksen äänestystä maan parlamentissa maaliskuun puoleen väliin, 12. päivä.

Brexit eli Britannian ero Euroopan unionista on silloin jo kirjaimellisesti nurkan takana, sillä ero astuu voimaan 29. maaliskuuta.

Huippukokouksessa EU:n ja Arabiliiton johtajat keskustelevat niin talouskysymyksistä kuin muuttoliikkeestä. Mayn on tarkoitus keskustella Arabiliiton johtajien kanssa brexitin vaikutuksesta yhteistyöhön kaikkien osapuolten kanssa.

Maylle näytettiin, miten biljardia pelataan

Kaiken lisäksi May ajautui mittelöön biljardipöydän herruudesta Italian pääministerin Giuseppe Conten kanssa.

Kun Conte pyysi Maytä pelaamaan kanssaan, pyysi May Contea näyttämään, miten biljardia pelataan.

Kun Maylle on opastettu, kuinka biljardikeppiä pidetään ja millä tavalla palloihin on tarkoitus osua, nähtiin Mayltä varsin lupaava yritys.

Sekä Conte että May epäonnistuivat pallojen pussituksessa, joten Conte julisti tasapelin.

Molemmat kuitenkin naureskelivat, että jos pääministerit olisivat pelanneet kokonaisen pelin, olisi May "toivoton" Contea vastaan.

Mayn onneksi brexit-neuvotteluita verrataan useammin shakkiin kuin muihin lajeihin, sillä pallojen pussittamisessa on vielä harjoittelemisen varaa.

Nykymuotoiset biljardipelit levisivät britti-imperiumin myötä, joten laji on erityisen lähellä brittien sydämiä.

Lähteet: CNN, Guardian.

Lue myös:

    Uusimmat