Uutislehti Politico listasi tähtipoliitikkojen kohutanssit – Marin sai huippupisteet: "Ykkösvalinta juhlaseuraksi"

1:00
Katso myös: Näin pääministeri Sanna Marin juhlii bilevideolla – katso, mistä kohu syntyi

Kansainväliseen politiikkaan keskittyvä Politico-lehti on arvioinut seitsemän valtiojohtajan tanssit Sanna Marin -kohun jälkimainingeissa. Marinin estottoman esityksen lisäksi vertailussa on mukana muun muassa Venäjän edesmenneen presidentin Boris Jeltsinin legendaarinen hytkyttely.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) villi biletys on noussut tällä viikolla paitsi kotimaisen myös kansainvälisen median otsikoihin – ja juttuja on tehty myös vähän kevyemmällä otteella.

Tähän sarjaan lukeutuu Brysselissä ilmestyvän Polticon kohutanssilistaus.

Marin on päässyt jutussa nimekkääseen seuraan.

Arvioissa ovat hänen lisäkseen paitsi Venäjän entisen presidentin Boris Jeltsin myös maan toisen ex-johtajan Dmitri Medvedevin tanssimuuvit. Lisäksi Polticon raati ruotii Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin, Ranskan presidentin Emmanuel Macronin sekä Britannian entisen pääministerin Theresa Mayn ja nykyisen pääministerin Boris Johnsonin tanssitaitoja.

Trump pahnanpohjimmaisena

Kaikkein huonoimman arviosanan Politicon kriittisessä vertailussa saa Donald Trump: 1/5 pistettä. Trumpin vaivaantunut miekkatanssi on vuodelta 2017.

– Trump ei niinkään tanssi miekan kanssa kuin pitelee sitä paikallaan liikkuessaan ympäriinsä vailla minkäänlaista ymmärrystä rytmistä, raati tylyttää.

– Annamme hänelle yhden pisteen siitä, että hän ei vahingossa haavoittanut tai mestannut ketään.

Jeltsin pani paremmaksi

Vuonna 2007 edesmennyt Boris Jeltsin ennakoi kampanjakiertueellaan vuonna 1996 Gangstam Styleä, kuten Washington Post -lehti on kuvannut presidentin tanssityyliä myöhgemmin. Korealainen PSY julkaisi kappaleen heinäkuussa 2012.

– Yhdennäköisyys on silmiinpistävä. Voimakas käsivarsien tärinä, hartioiden liike: kaikki on siinä. Annamme sille 3/5 innovaatiosta ja mahdollisesta inspiraatiosta korealaiselle lauluntekijälle.

Saman arvosanan saa Theresa May. Hänen liikkeensä tulivat tutuiksi, kun hän asteli Tory-puolueen konferenssissa Nairobissa lavalle Abban Dancing Queenin tahdissa vuonna 2018. 

Hänen jälkeensä pääministeriksi noussut Boris Johnson jää pisteen jälkeen Politicon listauksessa. Hänen tanssinsa on tuore tapaus, heinäkuun lopulta. Johnson tanssi tuolloin häitään jälkikäteen. Kappale oli Neil Diamond -klassikko Sweet Caroline.

– Olisimme odottaneet parempaa koordinaatiota häiden ensitanssista, Politico kommentoi Johnsonin otteita.

– Kaksi pistettä viidestä.

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev saa saman arvosanan, 2/5.

– Tanssi on hieman jäykkää, mutta kieltämättä parempaa kuin hänen nykyinen tunnusliikkeensä: maailman uhkailu ydintuholla.

Yhtä alhaisen arvion saa Emmanuel Macronin tanssiesitys Nigeriassa vuonna 2018.

”Ykkösvalinta juhlaseuraksi”

Entäpä sitten Marinin pisteet?

– Asteikolla yhdestä viiteen, Suomen pääministeri on tuomaristomme ykkösvalinta juhlaseuraksi, Politico kirjoittaa.

Marin revitteli Politicon tuomariston sydämiin tanssilattialla ylivoimaisilla liikkeillä ja innostuksella.

Politico totaa, että videot, joiden taustalla kuului suomalaisten tiedotusvälineiden mukaan huumehuutoja, saivat yhden hänen kollegoistaan kehottamaan tätä menemään huumetestiin. Marin vastasi kritiikkiin sanomalla, ettei hänellä ollut mitään salattavaa.

– Kaikki poliitikot eivät osaa epäonnistua yhtä hyvin kuin Marinin, lehti vielä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja