The Guardian: Kaksi eurojättiläistä empii jo Superliigaan lähtöä

2:35
Euroopan 12 suurseuraa ovat sopineet uuden kilpailun Euroopan Superliigan perustamisesta – suljettu huippuliiga on saanut faneilta, liitoilta ja valtion johtajilta täystyrmäyksen

12 Euroopan jättiseuraa ilmoitti maanantaiaamuna lanseeraavansa uuden jalkapallon Superliigan, mutta brittilehti The Guardianin tietojen mukaan kaksi seuroista epäröi jo päätöstään.

Superliigaan kosiskellun seuran johtohahmo kertoi brittilehdelle Chelsean ja Manchester Cityn epäilyksistä.

Tiistaina Sveitsin Montreuxissa käydyissä Uefan keskusteluissa käsiteltiin myös kahden seuran mahdollista U-käännöstä Superliigan julkistamista seuranneen massiivisen kritiikin myötä.

Superliigaa vastustavissa tahoissa uskotaan, että vain alle puolet 12 seurasta on "fanaattisia" sarjan perustamisen suhteen. Muiden uskotaan liittyneen vain sarjan tarjoaman taloudellisen vakauden vuoksi, joka saavutettaisiin joko Superliigan itsensä tai sarjan julkistamista seuraavien Uefan myönnytysten kautta.

Paine karkulaisia kohtaan kasvoi jälleen tiistaina, kun Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino varoitti jättiseuroja, etteivät nämä voisi olla hankkeessa osittain mukana ja osittain siitä ulkona.

Chelsean ja Manchester Cityn epäilyksistä on kerrottu sen jälkeen, kun Uefan presidentti Aleksander Ceferin ja Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Jesper Möller ilmoittivat maanantaina seuroja mahdollisesti odottavasta välittömästä Mestarien liigasta sulkemisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja