Mainos

Thaimaan talouden kasvu vain 0,3 prosenttia

Thaimaan hallitus arvelee maan talouden kasvavan tänä vuonna vain 0,3 prosenttia. Hallituksen edustaja ennusti tänään, että ensi vuonna on edessä 0,7 prosentin bruttokansantuotteen supistuminen.

Hallituksen edustaja Akapol Sorasuchart puhui toimittajille sen jälkeen kun hallitus oli saanut käyttöönsä pitkän aikavälin suunnitteluelimensä NESBD:n laatiman ennusteen. Ennusteen luvut ovat alhaisemmat kuin Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tuoreimmat Thaimaata koskevat arviot. IMF arvioi, että Thaimaan talous kasvaa tänä vuonna 0,6 prosenttia ja pysyy ensi vuonna ennallaan.

NESBD:n kaksi vuotta sitten laatimassa talouskehityksen suunnitelmassa Thaimaan talouden ennustetaan kasvavan keskimäärin kahdeksan prosenttia vuodessa vuoteen 2001 päättyvällä viisivuotisjaksolla. Vuosina 1992-1996 Thaimaan talouskasvu oli keskimäärin 8,4 prosenttia vuodessa.

Thaimaan kukoistava talous romahti kesällä, kun hallitus joutui päästämään maan valuutan, bahtin, kellumaan heinäkuun alussa. Sen jälkeen baht on menettänyt 45 prosenttia arvostaan suhteessa Yhdysvaltain dollariin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.