Teuvo Hakkarainen siirtyy Brysseliin: "Totta kai otan sen paikan vastaan – näitä tarjouksia harvemmin tulee"

Europarlamenttiin matkalla oleva perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen sanoo olevansa omaan äänisaaliseensa ihan tyytyväinen. Sen sijaan puolueen kannatukseen hän on pettynyt.

– Oma tulos on ihan hyvä, mutta perussuomalaiset eivät lähteneet äänestämään näissä vaaleissa, Hakkarainen kertoi puhelimitse Jyväskylän vaalivalvojaisista ääntenlaskennan ollessa vielä kesken.

Hakkarainen sanoi odottaneensa, että puolueen kannatus nousisi 17–18 prosentin pintaan. Tuloksissa puolueen kannatus oli noin 14 prosenttia, kun äänistä oli laskettu kolme neljäsosaa.

Hakkarainen kertoi havainneensa viitteitä perussuomalaisten kannattajien vähäisestä kiinnostuksesta uurnilla käyntiin jo vaalikampanjoinnin aikana.

– He protestoivat sillä tavalla, että ei kiinnosta paljon Brysselin hommat.

"Totta kai otan sen paikan vastaan"

Hakkarainen ei emmi hetkeäkään meppipaikan ottamista vastaan, jos lopulliset tulokset vahvistavat hänelle paikan Euroopan parlamentissa.

– Totta kai otan sen paikan vastaan. Näitä tarjouksia harvemmin tulee.

Hän ei aio muuttaa Brysseliin, vaan käydä siellä ainoastaan töissä.

Hakkarainen haluaa pyrkiä vaikuttamaan Euroopan parlamentissa muun muassa siihen, että metsäpolitiikka pysyy suomalaisten käsissä. Lisäksi hän haluaa, ettei Euroopasta tehdä "mitään Euroarabiaa".

– Sinä varmaan tiedät, mistä haittamaahanmuutto tulee Suomeen taikka Eurooppaan.

Lue myös:

    Uusimmat