Tesoman murhan näytteiden keräys sujui hyvin, myös vihjeitä saatiin: "Joka kerta jotain pientä tulee esille"

Sisä-Suomen poliisilaitos on saanut valmiiksi viimeisimmän dna-näytteiden keräyksen Tesoman murhaan liittyen.

Poliisi keräsi keskiviikkona dna-näytteitä nuorilta miehiltä Tesomalla lähes kaksi vuotta sitten tapahtuneeseen murhaan liittyen.

Näytteitä on kerätty aiemmin 15-45-vuotiailta miehiltä, mutta nyt näytteiden yläikäraja pudotettiin 25-30-vuoteen. 

Näytteiden keruu tapahtui ovelta ovelle-menetelmällä. Ihmiset suhtautuivat poliisin operaatioon hyvin.

– Kaikki olivat hyvällä ja kannustavin mielin mukana,  tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen kertoo MTV Uutisille.

Näytteidenkeruuta voi tulla lisää

Kyse oli jo kuudennesta keräysoperaatiosta. Poliisi ei kuitenkaan pidä mahdottomana ajatuksena sitä, että näytteitä kerättäisiin vielä.

– Mietitään asiaa. On vielä paljon alueita, missä ei olla käyty ja nyt nämä alueet, mistä näytteitä on otettu, on ne todennäköisimmät. Katsotaan sitten tulevaisuudessa, tarvitsemmeko lisää näytteitä, Kinnunen sanoo.

Poliisi kaipaa erityisesti vihjeitä surmayön aikaan alueella liikkuneesta kolmikosta, joka tallentuivat Tesoman liikekeskuksen valvontakameraan. Kolmikko näkyi valvontakameran kuvissa vain hetkeä ennen, kun vuonna 1972 syntynyt mies puukotettiin kuoliaaksi Tesoman kevyen liikenteen väylällä.

Vihjeitä tarkistetaan jatkuvasti

Eilen kerättyjen näytteiden tuloksissa vierähtää muutama viikko. Poliisi on saanut lisäksi lukuisia vinkkejä, jotka myös työllistävät poliisia.

– Eilenkin tuli uusia asioita ihmisten kertomana esille. Joka kerta, kun käydään, niin jotain pientä tietoa tulee esille. Näitä tarkistellaan jatkuvasti sitä mukaan, kun ehditään, Kinnunen toteaa.

Katso alla olevilta videoilta, kuinka Tesoman murhaa käsiteltiin Vinkkimiehissä:


Lue myös:

    Uusimmat