Ahvenanmaan polttomurhanaisille elinkautinen ja 11 vuoden vankeustuomio – äidin raivo huoltajuuskiistasta johti äärimmäiseen tekoon

Ahvenanmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa tapaninpäivänä tehdystä murhasta Eckerössä. Taustalla oli ex-pariskunnan väliset kaunat.

Henkirikoksen uhrina kuollut mies oli nuoremman tuomitun entinen puoliso. Surmailtana uhri oli yksin kotona kesämökkityyppisessä talossaan.

Teosta tuomitut naiset, eli miehen ex-puoliso ja tämän ystävä, olivat heittäneet kivellä talon ikkunan säpäleiksi.

Kun mies oli kiiruhtanut paikalle katsomaan tuhoa, naiset olivat heittäneet hänen päälleen bensaa, sytyttäneet tulen ja paenneet.

Sammutti liekit ojassa

Talo ja mies syttyivät tuleen teon seurauksena. Mies oli päässyt ulos talosta ja kykeni tukahduttamaan liekkejä kierimällä ojassa. Hätäkeskukseen oli soittanut naapuri. 

Mies sai kuolettavia kolmannen asteen palovammoja ja menehtyi myöhemmin sairaalassa. Talon lisäksi sen edustalla ollut auto paloi.

Teon taustalla oli miehen ja hänen entisen puolisonsa välinen huoltajuuskiista, jossa mies oli saanut yhteisen lapsen huoltajuuden. Nainen ei tätä hyväksynyt.

Naiset olivat harjoitelleet tekoaan etukäteen ja peittäneet rikoksentekovälineistöä metsään miehen talon lähelle kuusenoksien alle. Naiset olivat myös kommunikoineet suunnitelmistaan tekaistujen Facebook-profiilien turvin.

Elinkausi ja 11 vuotta

31-vuotias Emmelie Christina Hellström ja 37-vuotias Heidi Susanna Tiitta tuomittiin kumpikin murhasta.

Lapsensa isän surmanneen Hellströmin tuomioksi tuli elinkausi vankeutta. Tiitta sai tuomioksi 11 vuotta vankeutta niin ikään murhasta. Oikeus arvioi erityisesti sitä, oliko hän avunantaja vai rikoskumppani murhaan. Oikeus lievensi hänen tuomiotaan, koska katsoi naisen edesauttaneen rikoksen selvittämistä merkittävällä tavalla.

Lisäksi tuomitut määrättiin yhteisvastuullisesti korvaamaan oikeuskuluista ja uhrin omaisten kärsimyskuluista yli 44 000 euroa. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja