Mainos

Teslan ohjelmistopäivityksen mielenkiintoisimmat uudistukset

Teslan käyttöjärjestelmä päivittyi versioon 8.0 ja toi mukanaan tärkeitä ominaisuuksia.

Uusi ohjelmistopäivitys saapui noin 140 000 Tesla-omistajan autoon langattomasti. Napin painalluksella autoon päivittyy uusi käyttöliittymä, paranneltu Autopilot-toiminto sekä muita uusia ominaisuuksia.

Kyseessä on autovalmistajan suurin päivitys käyttöliittymään sitten vuoden 2012, jolloin Model S julkaistiin.

Käyttöliittymän ulkonäköä on pelkistetty selkeämmäksi ja ajanmukaisemmaksi. Sen käytettävyyttä on myös tuotu lähemmäksi älypuhelimia.

Navigaattorin kartalle on oletusasetuksena varattu puolet kosketusnäytöstä ajon aikana.

Tärkein ominaisuus päivityksessä on Teslan Autopilotin parannukset. Autopilotin uusi versio luottaa nyt enemmän tutkaan kuin kameraan, kun ohjelmisto havainnoi auton edessä olevia esteitä ympäristössä.

Lisäksi ohjelmisto varoittaa entistä näkyvämmin, jos kuljettaja on pitänyt käsiään poissa ratista liian kauan. Jos kuljettaja jättää varoitukset huomioimatta kolmasti tunnin sisällä, kytkeytyy Autopilot pois päältä. Sen saa takaisin päälle vasta, kun auton on välillä pysäköinyt.

Paine Autopilotin päivittämiselle on kasvanut vuoden mittaan, kun uutiset kuolemaan johtaneista kolareista Yhdysvalloissa ja Kiinassa kantautuivat maailmalle. Molemmissa tapauksissa Autopilotilla epäillään olleen osuutta tapaturmaan.

Lisäksi kiinalaishakkerit julkaisivat Youtubessa videon, jossa he esittelevät saavutuksiaan Teslan Model S -mallin ohjaamisesta hakkeroimalla.

Lähde: Wired, Mashable


---

1:24

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.