Mainos

Teslan mitta täyttyi: Uhkaa estävänsä osalta asiakkaistaan pikalatausasemiensa käytön

Tesla on täydentänyt sivuillaan olevaa latausohjeistusta ja uhkaa estää pikalatausasemien käyttämisen autoilijoilta, jotka rikkovat kyseistä ohjeistusta.

Tesla ryhtyi rakentamaan maailmanlaajuista Supercharger-verkostoaan viisi vuotta sitten. Tällä hetkellä siihen kuuluu yli 1 000 latausasemaa ja lähes 7 500 yksittäistä latauspistettä, joissa Teslalla ajavat voivat ladata autonsa huomattavasti nopeammin kuin yleisistä, kaikille merkeille avoimista latauspisteistä.

Tesla ei kuitenkaan ole mielissään siitä, että sen edullisia, osalle jopa ilmaisia, pikalatausasemia ovat hyödyntäneet myös kyytipalvelujen kuten Uberin ja Lyftin kuljettajat. 

Pikalatausasemat on tarkoitettu Teslan mukaan pitkää matkaa taittaville yksityisautoilijoille – ei aseman ympäristössä pörrääville kuljettajille, jotka takovat samalla rahaa. Erityisesti Yhdysvalloissa pikalatausasemat ovat paikoitellen hyvinkin ruuhkaisia.

Yhtiö kertookin jakavansa varoituksia kuljettajille, jotka rikkovat sen ohjeistusta. Se sanoo voivansa rajoittaa valitun auton mahdollisuutta käyttää Supercharger-asemia ja ottavansa nämä rajoitteet käyttöön, mikäli käytäntöjen vastainen lataus ei lopu.

Lähde: Bloomberg, Tesla

***

1:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.