Mainos

Tesla teki kolmessa kuukaudessa puolen miljardin tappiot – Elon Musk rähjäsi toimittajille

Tesla-pomo ei ollut mielissään yhtiön jätti-irtisanomisia koskevasta uutisoinnista. Hän toi mielipiteensä esille keskiviikkona pitämässään tilaisuudessa, jossa hän kertoi yhtiön historiallisen tappiollisesta vuosineljänneksestä.

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk lienee tällä hetkellä yksi universumin stressaantuneimmista ihmisistä. Model 3:n tuotanto on vakavissa ongelmissa, yhtiö irtisanoi 700 työntekijäänsä mahdollisesti laittomasti ja tehtailla rehottaa lähteiden mukaan rasismi. Lisäksi Muskin Boring Company kaivaa jättimäistä tunnelia Los Angelesin alle samaan aikaan, kun Musk ja tämän SpaceX-yhtiö suunnittelevat ihmisen lähettämistä Marsiin.

Ei siis ole ihme, että Muskin pinna on ajoittain kireällä. Hän ilmoitti keskiviikkona pitämässään tilaisuudessa, että Tesla teki kolmannella vuosineljänneksellä 619 miljoonan dollarin eli yli 530 miljoonan euron tappiot. Tappiota tuli lähes kaksi kertaa niin paljon kuin toisella vuosineljänneksellä.

Samassa tilaisuudessa Musk tarkensi irtisanottujen työntekijöiden lukumääräksi 700. Tähän asti mediassa liikkuneet arviot vaihtelivat 400 ja 700 työntekijän välillä. Musk toi ilmi tyytymättömyytensä uutisointiin asian tiimoilta.

– Irtisanottujen määrä oli vain kaksi prosenttia kaikista työntekijöistämme. Moraalittomat toimittajat epäonnistuivat tuomaan asian oikeaan kontekstiin.

– Todenmukaisessa artikkelissa olisi kerrottu Teslan irtisanoneen kaksi prosenttia työntekijöistään näiden työsuoritteiden perusteella, mutta eihän se olisi ollut kiinnostavaa, joten tietysti he jättivät sen mainitsematta.

– Häpeällistä, Muskin kerrotaan huutaneen.

Tesla ei kuitenkaan vahvistanut irtisanottujen työntekijöiden määrää kuin vasta keskiviikkoisessa tilaisuudessa, joten virallisen lukumäärän piilottelu oli omiaan lisäämään median kiinnostusta.

***

14:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.