Tesla on jo arvokkaampi kuin Mercedes-Benzin emoyhtiö – edellä enää kaksi autovalmistajaa

Viime kuussa yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla ohitti markkina-arvossa mitattuna BMW:n. Eikä mennyt pitkään, kun listalla seuraavana ollut Daimler, Mercedes-Benzin emoyhtiö, jäi sekin Teslan jalkoihin.

Teslan markkina-arvo on tällä hetkellä reilut 63 miljardia dollaria, mikä tekee siitä maailman kolmanneksi arvokkaimman autovalmistajan. Kakkosena on noin 90 miljardin dollarin Volkswagen ja ylivoimaisena ykkösenä 200 miljardia lähentelevä Toyota.

Daimler on varoitellut sijoittajiaan edessä olevista vaikeuksista muun muassa dieselautojen laskeneen kysynnän vuoksi. Yhtiö onkin investoinut sähköautojen kehitykseen yli 10 miljardia dollaria.

Daimler-pomo Dieter Zetsche kertoi lokakuussa, että he ovat avoimia yhteistyölle Teslan kanssa. Teslan toimitusjohtaja ja entinen hallituksen puheenjohtaja Elon Musk puolestaan pyöritteli marraskuussa mahdollista yhteistyötä sähköisen pakettiauton tiimoilta

Mercedes-Benzin ensimmäinen sähköautomalli on ensi vuoden lopulla Suomen-markkinoille saapuva EQC, joka oli tällä viikolla näytillä Helsingin keskustassa.

0:55
​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja