Mainos

Teslan kotikaupungista on tulossa sähköautoilijan paratiisi

Kalifornian osavaltiossa sijaitseva Fremont panostaa suuresti sähköautoilun edistämiseen. Kaupungissa on tällä hetkellä noin 5 000 sähköautoilijaa, mutta tavoitteena on moninkertaistaa se lähivuosien aikana.

East Bay Times -sanomalehden tietojen mukaan Teslan kotikaupunki Fremont pyrkii avustamaan osavaltiota päästötavoitteiden saavuttamisessa määräämällä, että kaikissa uusissa asuin- ja liikerakennuksissa on oltava valmius sähköauton lataamiselle. Esimerkiksi kerrostaloissa sähköauton latausmahdollisuus on oltava vähintään 10 prosentissa taloyhtiön autopaikkoja.

Sen lisäksi taloilta vaadittaisiin myös aurinkoenergian talteenottoa esimerkiksi katolle asennettavin paneelein, joiden lukumäärä riippuisi kiinteistön koosta.

Teslan tytäryhtiö, aurinkopaneeliratkaisuja kehittävä SolarCity sijaitsee vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Fremontista. SolarCity on esitellyt muun muassa "aurinkotiilet", joista rakennetulle katolle ei tarvitsisi lainkaan erillisiä aurinkopaneeleja, koska teknologia on rakennettu suoraan itse tiileen.

***

1:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.