Norjassa myydään pelkästään Tesloja enemmän kuin kaikkia bensa- ja dieselautoja yhteensä

Norjassa myytiin syyskuussa 11 157 uutta autoa. Yli puolet oli täyssähköautoja, ja erityisen lujaa meni Teslalla.

Norjassa ensirekisteröitiin syyskuussa 7 225 sähköautoa ja ladattavaa hybridiä. Näistä täyssähköautoja oli 6 086. 

Sen sijaan kiinnostus ladattavia hybridejä kohtaan on Norjassa laskenut jo 15 kuukautta putkeen. Trendi osoittaa, että norjalaiskuluttajat suhtautuvat ladattaviin hybrideihin vain välimallina polttomoottori- ja täyssähköteknologioiden välissä.

Norjan myydyin auto oli ylivoimaisesti Tesla Model 3, joita pantiin syyskuussa kilpien väliin 2 342 kappaletta. Ero Model X:ään ja Model S:ään oli valtaisa, sillä näitä ensirekisteröitiin yhteensä "vain" reilut 400.

Syyskuussa siis joka neljäs uusi norjalaisauto oli Tesla. InsideEVs-sivuston mukaan Tesloja myytiin yhteensä enemmän kuin kaikkia pelkällä bensa- tai dieselmoottorilla varustettuja henkilöautoja yhteensä. Kaikista syyskuun rekisteröinneistä 54,5 prosenttia oli täyssähköautoja.

2:09
VIDEO: Oletko ostamassa sähköautoa? Pistä nämä vinkit ylös.

Tesla tyhjensi pajatson Norjan lisäksi myös Hollannissa, jossa kaikista syyskuussa ensirekisteröidyistä autoista useampi kuin joka kuudes (15,1 %) oli Model 3. Niitä meni kilpiin yhteensä 5 768 kappaletta.

Suomessa uusia Tesloja rekisteröitiin syyskuussa 156 kappaletta. Yhteensä kaikkia henkilöautoja rekisteröitiin meillä 8 436 kappaletta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja