Mainos

Terveydenhuollon päivystysapunumero ruuhkautui Uudellamaalla – päivystysapu palvelee jälleen normaalisti

Uudellamaalla käytössä oleva terveydenhuollon päivystysapunumero on ruuhkautunut, kertoo Helsingin yliopistollinen sairaala (HUS) tiedotteessa.

Päivitys klo 23.17: Uudenmaan Päivystysapu -puhelinpalvelun ruuhka on saatu purettua. Tilanne on palautunut normaaliksi ja puheluihin pystytään taas vastaamaan normaaliin tapaan.

Päivystysnumeron takaisinsoittopalvelussa on parhaillaan noin kolmen tunnin viive. Päivystysapunumeron 116  117 ruuhkautuminen koskee Vantaan, Keravan, Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan, Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Pornaisten, Porvoon ja Sipoon asukkaita.

–  Hoidamme puheluita niiden tulojärjestyksessä. Kiireellisissä tapauksissa yhteispäivystyksiin voi hakeutua myös ilman soittoa Päivystysapuun. Pyrimme saattamaan tilanteen normaaliksi mahdollisimman pian, sanoo Uudenmaan Päivystysapu -hankkeen vetäjä, ylilääkäri Leena Soininen HUS Akuutista tiedotteessa.

Ruuhkautumisen vuoksi paikalle on pyydetty lisää henkilökuntaa.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa soitto hätänumeroon 112

Uudenmaan kunnissa asuvia neuvotaan soittamaan päivystysapunumeroon ennen päivystyspoliklinikalle hakeutumista. Numerosta voi esimerkiksi kysyä neuvoa äkillisissä terveysongelmissa. Soittaja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai hän saa neuvoja itsehoitoon. Päivystysapunumero on maksuton ja toiminnassa ympäri vuorokauden.

Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa tulee soittaa päivystysnumeron sijaan suoraan yleiseen hätänumeroon 112. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet ja äkillinen kouristelu.

Päivystysapunumero on Uudellamaalla käytössä myös Helsingissä, mutta siellä palvelun tuottaa HUSin sijaan Helsingin kaupunki.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja