Terveydenhoitajaliitto ottaa kantaa Oulua järkyttäneeseen seksuaalirikoskohuun: "Osittain seurausta terveydenhuollon resurssien puutteesta"

Mitä hallitus tekee lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten kitkemiseksi? 9:05
Huomenta Suomen haastattelussa Kai Mykkänen kertoo, miten hallitus kitkee lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia.

Terveydenhoitajien liitto penää lisää resursseja terveydenhuollon ennaltaehkäisevään työhön, jotta Oulun kaltaiset seksuaalirikoskokonaisuudet voitaisiin vastaisuudessa välttää.

– Oulussa esiin tulleet seksuaalirikokset ovat järkyttäviä. Ne ovat osittain seurausta myös ennaltaehkäisevän terveydenhuollon ja terveydenhoitajaresurssien puutteesta, toteaa Terveydenhuoltoliiton puheenjohtaja Tiina Mäenpää liiton tänään julkaisemassa tiedotteessa.

Liitto on ollut huolissaan jo pidemmän aikaa ennaltaehkäisevän työn resursseista.

Terveydenhoitajaliitto kertoo tiedotteessaan, että Ouluun ollaan nyt palkkaamassa lisää psykiatrisia sairaanhoitajia. Liitto toivoisi Ouluun palkattavan isoihin kouluihin ainakin kahta terveydenhoitajaa, jotta he voisivat työssään tunnistaa ongelmat ja puuttua niihin jo varhaisessa vaiheessa.

– Pelkästään korjaavaan työhön panostaminen ei ole pidemmän päälle kannattavaa, vaan sitä pitää pitkäjänteisesti suunnata myös ennaltaehkäisyyn, koska se mahdollistaa varhaisen puuttumisen ja tuen tarjoamisen lapsille, nuorille ja heidän perheilleen. Siihen terveydenhoitajat tarvitsevat aikaa ja jatkuvuutta asiakassuhteissa, Mäenpää kommentoi. 

Lue myös:

    Uusimmat