Lapsiasiavaltuutettu: Seksuaalirikosten tutkintaan panostettava tyttöjen vuoksi

2:47
Kuuntele lapsiasiainvaltuutetun haastattelu kokonaisuudessaan videolta. Siinä hän arvioi, miksi tytöt kokevat enemmän ahdistuneisuutta kuin pojat.

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen vaatii, että tyttöjen huonoon kohteluun on puututtava napakasti. Hän myös koventaisi rangaistuksia seksuaalirikoksista.

– Myös rangaistuksia täytyy koventaan. Meidän täytyy lisätä voimavaroja poliisiin, syyttäjälaitokseen ja tuomioistumeen, jotta saamme seksuaalirikokset paremmin tutkittua, Pekkarinen vaati Kymmenen uutisissa.

Kannanotto liittyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreeseen kouluterveyskyselyyn, jossa selvisi, että erityisesti tyttöjen ahdistus on lisääntynyt koronan aikana. Pekkarinen nosti kyselystä esille tyttöjen kokemat yksinäisyyden ja väkivallan kokemukset.

Pekkarisen mukaan tyttöjä pitää rohkaista kertomaan kohtaamistaan vääryyksistä, koska nykytietojen valossa he eivät saa apua ongelmiinsa eivätkä välttämättä sitä myöskään hae.

Pekkarinen: Ahdistumisen trendi pahentunut korona-aikana

Pekkarinen kommentoi Kymmenen uutisissa tutkimustuloksia, joiden mukaan tyttöjen ahdistuneisuus on lisääntynyt korona-aikana. Hän arvioi, että tyttöjen ja poikien ahdistuneisuuden välillä on todellinen ero.

– Tämä trendi on ollut olemassa, mutta korona on pahentanut sitä entisestään, hän arvioi.

Lääkkeeksi ongelmaan hän toivoisi turvattomuuden kokemuksen vakavasti ottamista, sekä osallisuuden ja merkityksellisyyden kokemusten vahvistamista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja